Antena Meniu Search
x

Video Cafeaua devine tot mai scumpă. A ajuns la cel mai mare preţ din ultimii 10 ani

Anul 2022 le va da palpitaţii iubitorilor de cafea. Din cauza recoltei slabe a principalilor producători, Brazilia şi Columbia, dar şi din cauza crizei energetice, pe pieţele internaţionale cafeaua a ajuns la cel mai mare preţ din ultimii zece ani.  

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 17:27

Vezi și

Ţara noastră importă cantităţi uriaşe de cafea, aşa că scumpirile se vor vedea în buzunarul cumpărătorului. Vom plăti chiar şi cu 20% mai mult pentru cafeaua zilnică, fie că vorbim despre cea cumpărată din supermarketuri şi preparată acasă, fie că ne referim la cea savurată în cafenele. Unii proprietari de cafenele au început deja să crească preţurile.  

Cafeaua se scumpeşte tot mai mult

Nu doar exportatorii brazilieni nu au putut transporta milioane de saci de cafea din cauza blocajelor din porturi. Preţurile pentru contractele cu livrare în luna martie au crescut, miercuri, la Bursa de la New York, cu 4,6%, până la 2,3475 dolari pentru o livră (0,45 kilograme), cel mai ridicat preţ înregistrat după luna ianuarie 2012. De altfel, preţul este aproape dublu faţă de cel înregistrat în urmă cu un an. În plus, scumpirea cafelei arabica, folosită de marile lanţuri de cafenele precum Starbucks Corp., stimulează presiunile inflaţioniste de-a lungul multor sectoare ale economiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Cafeaua devine tot mai scumpă. A ajuns la cel mai mare preţ din ultimii 10 ani