Antena Meniu Search
x

Video Camerele video în cazări, interzise de Airbnb. Reacţiile românilor la măsura luată de companie: "Este vorba de intimitate"

Se schimbă regulile pentru proprietăţile închiriate în regim Airbnb! După plângeri repetate legate de prezenţa unor camere de supraveghere în diferite încăperi, compania anunţă o măsură radicală. Vor fi interzise dispozitivele de înregistrat în toate spaţiile interioare. Dacă oaspeţii au primit vestea încântaţi, gazdele se tem că nu vor mai putea recupera prejudiciile în cazul unor furturi sau acte de vandalism. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 12.03.2024, 20:19

Vezi și

Aproape 8 milioane de proprietăţi sunt active pe platforma Airbnb la nivel global. Iar, în curând, toate vor avea reguli noi în ceea ce priveşte intimitatea oaspeţilor. Compania îşi propune să elimine de tot camerele de supraveghere din interiorul imobilelor. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Până acum, în apartamentele închiriate prin Airbnb, cum este şi acesta, camerele de supraveghere erau interzise doar în dormitoare şi băi. Până la finalul lunii viitoare, proprietarii au timp să demonteze definitiv şi la cele instalate pe holuri, în spaţii comune, cum ar fi bucătăria, sau alte spaţii interioare. 

Ce cred românii despre noua măsură luată de Airbnb

Printre potenţialii turişti părerile sunt împărţite. 

Pe acelaşi subiect

Turistă: Este vorba de intimitatea fiecărei persoane, nu mi se pare normal să fii supravegheat. 

Turist: Pe holuri, pe coridoare, da, eu zic că da, sunt bune camerele. 

Turistă: Pe partea de bucătărie şi spaţii comune pentru cazare, aş considera că este ok să existe pentru că, de exemplu, dacă vine cineva şi dispare un obiect, practic aşa vezi cine şi ce s-a întâmplat. 

Reprezentanţii companiei au ţinut să precizeze că măsura s-a luat după discuţii atât cu oaspeţii, cât şi cu gazdele care îşi vor monitoriza de acum mai greu proprietăţile. 

Emil Tatu, avocat: Va fi, probabil, o adaptare, va exista o rezistenţă la schimbarea asta. Proprietarii se vor adata, probabil vor face, nu ştiu, procese verbale la fiecare ocupare a spaţiului respectiv. 

Ce dispozitive vor putea fi în continuare montate în cazările de pe platformă

Cum majoritatea cazărilor de pe Airbnb nu raportează prezenţa unei camere de securitate, se aşteaptă ca noile reguli să afecteze un număr redus de utilizatori. Cel puţin, la nivel teoretic. În continuare Airbnb va permite camerele de filmat inserate în sonerii şi monitoarele pentru decibeli, care vor putea asigura gazda că oaspeţii nu dau, de exeplu, petreceri neautorizate. Proprietarii vor fi însă obligaţi să dezvăluie locul dispozitivelor înainte ca imobilul să fie rezervat.

Din 2007, de când a fost înfiinţată, şi până acum, platforma a dus la generarea unor impozite în valoare de 7 miliarde de dolari la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Camerele video în cazări, interzise de Airbnb. Reacţiile românilor la măsura luată de companie: "Este vorba de intimitate"