Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţara care pune tunurile pe Airbnb. Noile măsuri fiscale, menite să "atenueze deficitul de chirii"

Canada a introdus marți măsuri fiscale pentru a atenua deficitul sever de locuințe de închiriat prin limitarea deducerilor din impozitul pe venit pentru închirierile pe termen scurt prin servicii precum Airbnb și VRBO, alăturându-se astfel multor țări care adoptă legi similare, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 22.11.2023 , 10:55

Ţara care pune tunurile pe Airbnb. Noile măsuri fiscale, menite să "atenueze deficitul de chirii" Ţara care pune tunurile pe Airbnb. Noile măsuri fiscale, menite să "atenueze deficitul de chirii" - Shutterstock

Noile reguli se aplică de la 1 ianuarie în provinciile și municipalitățile care interzic închirierile pe termen scurt și afectează deduceri precum cheltuielile cu dobânzile, a precizat guvernul federal.

Numai în Montréal, Toronto și Vancouver, se estimează că 18.900 de locuințe erau folosite ca proprietăți de închiriere pe termen scurt în 2020, a adăugat raportul, menționând că numărul "a crescut aproape sigur în ultimii ani".

Airbnb, însă, a declarat că listările din Toronto și Montreal au scăzut din 2020. Restricții legale similare, inclusiv în Australia și Italia, ar putea afecta și mai mult profiturile unor companii precum Airbnb, deoarece se confruntă cu o reacție din partea hotelurilor.

Articolul continuă după reclamă

Guvernul va cheltui 50 de milioane de dolari canadieni pentru aplicarea restricţiilor

Pe acelaşi subiect

Începând din 2024, guvernul va cheltui 50 de milioane de dolari canadieni (36 de milioane de dolari) pe parcursul a trei ani pentru a permite aplicarea la nivel municipal a restricțiilor privind închirierile pe termen scurt.

Oferta de locuințe nu a reușit să țină pasul cu creșterea demografică a Canadei, alimentată de imigrație, iar prețurile locuințelor au crescut vertiginos în timpul pandemiei COVID, deoarece ratele scăzute ale creditelor ipotecare au încurajat ofertele mai mari din partea cumpărătorilor care lucrează de acasă.

Constructorii canadieni de locuințe nu pot face față cererii, în timp ce orașele americane adoptă reglementări, printre care se numără obligativitatea ca gazdele să obțină licențe și să plătească taxe de înregistrare.

Decizia guvernului de a modifica tratamentul fiscal, criticată de analişti

Gabriel Giguère, analist de politici publice la Institutul Economic din Montreal, a criticat decizia guvernului de a modifica tratamentul fiscal al cheltuielilor proprietarilor de apartamente închiriate pe termen scurt.

"Nu este ca și cum am fi la mâna Airbnb pentru a rezolva problema lipsei de locuințe din Canada. Orice soluție care nu implică o creștere masivă a ofertei de locuințe este, din păcate, doar o distragere a atenției", a declarat Giguère.

Ce alte destinaţii populare au interzis închirierile prin Airbnb

Florența, Italia, a interzis noi închirieri de locuințe pe termen scurt, în timp ce destinația turistică australiană Byron Bay va limita disponibilitatea unor proprietăți pentru sejururi de vacanță pe termen scurt.

Columbia Britanică cere gazdelor să se înregistreze în provincie și a mărit amenzile pentru încălcarea regulilor locale și a restricționat închirierile doar la o parte din reședința principală. Regulile intră în vigoare anul viitor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Ţara care pune tunurile pe Airbnb. Noile măsuri fiscale, menite să "atenueze deficitul de chirii"