Antena Meniu Search
x

Când intră pensia pe card în ianuarie 2024. Casele de pensii au început deja să tipărească cupoanele

România are aproape cinci milioane de pensionari, iar cu toţii aşteaptă cu nerăbdarea intrarea pensiilor. Iată când intră pensia pe card în ianuarie 2024. 

de Redactia Observator

la 29.12.2023, 16:51

Când intră pensia pe card în ianuarie 2024
Când intră pensia pe card în ianuarie 2024 - Profimedia

Veste bună pentru pensionarii români. Conform proiectului de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024, pensiile se vor majora cu 13,8%, de la 1 ianuarie, anul viitor.

Pensii majorate de la 1 ianuarie

Guvernul a aprobat, pe data de 9 octombrie 2023, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, din care reiese că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după noua formulă.

Astfel, din 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar începând cu 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

Pe acelaşi subiect

Cum se obţine dreptul la pensie

Potrivit documentului, dreptul la pensie se obţine după minim 15 ani de contribuţii, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate (studii universitare, stagiul militar, concediul medical, şomajul, deportarea, prizonieratul sau detenţia politică). Totodată, urmează să se egalizeze treptat, până în 2035, vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani.

Casele de pensii au început deja să tipărească cupoanele de pensii pentru luna ianuarie, iar autoritățile asigură că toată lumea își va primi banii fie de la poștaș, fie pe carduri în prima parte a lunii ianuarie.

În cazul pensionarilor care primesc venitul prin poștaș, banii vor ajunge la beneficiari începând cu data de 3-4 ianuarie. Pentru cei care primesc pensia pe card, banii vor intra în conturi din 12 ianuarie 2024, potrivit PS NEWS.

Acte necesare pentru a solicita pensia pe card

Pensionarii care primesc pensiile prin intermediul factorilor poştali sau noii pensionari au posibilitatea de a solicita primirea pensiei pe card. Evident, pentru aceasta au nevoie, în primul rând, să aibă un cont la o bancă.

Ulterior, se merge la casa judeţeană de pensii cu un dosar cu documente. Vorbim aici despre o cerere de virare a pensiei în contul de card, un extras de cont unde să fie vizibil contul IBAN, o copie a talonului de pensie şi o copie a actului de identitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri economice » Când intră pensia pe card în ianuarie 2024. Casele de pensii au început deja să tipărească cupoanele