Antena Meniu Search
x

Când intră pensia pe card în luna noiembrie 2023. Aproape 5 milioane de români aşteaptă banii

România are aproape cinci milioane de pensionari, iar cu toţii aşteaptă cu nerăbdarea intrarea pensiilor pe card în luna noiembrie 2023, fiind practic luna în care toată lumea începe să pună bani de o parte pentru diferite motive, de la plata întreţinerii pe lunile de iarnă şi până la cheltuielile pentru sărbătorile de iarnă.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 08:34

Aproape cinci milioane de români primesc pensie în luna noiembrie 2023
Aproape cinci milioane de români primesc pensie în luna noiembrie 2023 - Profimedia
  • În România există aproape cinci milioane de pensionari.

În România există aproape cinci milioane de pensionari, iar cei mai mulţi dintre ei primesc pensia pe card, astfel că în fiecare lună ajung să calculeze numărul zilelor rămase până când primesc o nouă tranşă de bani.

S-a luat această măsură, ca pensionarii să primească pensiile pe card, din diferite motive. Inclusiv pentru că era în creştere numărul cazurilor în care factorii poştali erau atacaţi în zilele în care aveau de distribuit banii de pensii.

Pensiile intră pe card începând din data de 13 noiembrie 2023

În mod normal, pensionarii care au ales să primească banii de pensie pe card ar trebui ca începând cu data de 12 a lunii să se bucure de încasări. Cum, însă, 12 noiembrie 2023 cade într-o zi de duminică, pensionarii ar urma să mai aibă de aşteptat.

Pe acelaşi subiect

Cel mai probabil, pensionarii ar urma să primească banii de pensie pe card începând cu data de luni, 13 noiembrie, însă există riscul ca termenul chiar să se prelungească un pic, în funcţie de banca la care aceştia au cardul.

Când ajung pensiile la oficiile poştale

Românii care au ales să primească, în continuare, pensiile prin intermediul factorilor poştali ar urma să încaseze banii în prima jumătate a lunii noiembrie. În principiu, data de livrare a pensiilor diferă de la un caz la altul.

Se iau în calcul numeroşi factori precum termenul la care ajung banii de la autorităţile centrale la oficiul poştal sau disponibilitatea factorilor poştali de a împărţi pensiile.

Cât timp se reţine pensia la poştă dacă beneficiarul nu merge să o ridice

Din păcate există, în continuare, un număr destul de mare de persoane ce reclamă probleme în încasarea banilor. Este vorba despre persoane care ar trebui să primească pensiile acasă dar, dintr-un motiv sau altul, nu sunt găsite acasă.

În astfel de situaţii, conform autorităţilor, "banii şi documentele adiacente sunt reţinute la oficiul poştal până la două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective". Concret, dacă pensiile ar trebui achitate până pe 15 noiembrie 2023, asta ar însemna că cei implicaţi au termen de ridicare a pensiilor maxim ziua de 17 noiembrie 2023. Ulterior, trebuie intrat în legătură cu casa teritorială de pensii.

Acte necesare pentru a solicita pensia pe card

Pensionarii care primesc pensiile prin intermediul factorilor poştali sau noii pensionari au posibilitatea de a solicita primirea pensiei pe card. Evident, pentru aceasta au nevoie, în primul rând, să aibă un cont la o bancă.

Ulterior, se merge la casa judeţeană de pensii cu un dosar cu documente. Vorbim aici despre o cerere de virare a pensiei în contul de card, un extras de cont unde să fie vizibil contul IBAN, o copie a talonului de pensie şi o copie a actului de identitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Când intră pensia pe card în luna noiembrie 2023. Aproape 5 milioane de români aşteaptă banii