Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Când s-ar putea ieftini zeci de mii de produse din magazine. Amenzi pentru retailerii care refuză să scadă prețurile

Noi promisiuni pentru români. Anunţat încă din primăvară, proiectul care prevede plafonarea adaosului comercial la produsele româneşti este gata în proporţie de 90%. Zeci de mii de produse s-ar regăsi pe lista ieftinirilor. 

de Florentina Lazăr

la 15.10.2024 , 18:10

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pregătit de Ministerul Agriculturii este finalizat în proporţie de 90%, însă trebuie discutat cu retailerii în perioada următoare, spunea Florin Barbu.

Acesta nu a oferit o dată exactă când ar putea fi adoptat, deşi la finalul lunii mai spunea că proiectul va fi gata în cel mult două săptămâni.

Potrivit actului normativ, adaosul comercial va fi plafonat la 20% la toate produsele româneşti

Vezi și

Este vorba despre toate produsele procesate în România, indiferent dacă materia primă vine din import. Iar retailerii care nu se conformează ar putea fi amendaşi cu 5% din cifra de afaceri, potrivit surselor Observator.

Ministrul Agriculturii spunea că e vorba de zeci de mii de produse procesate în România, care ar putea intra sub incidenţa acestei măsuri. Însă comercianţii spun că vor scumpi preţurile la produsele din import.

Pe de altă parte, în acest moment, până la finalul acestui an, este în vigoare o măsură prin care adaosul comercial este plafonat la 20% la produsele româneşti - peste 20 de produse. Ministrul Florin Barbu spune că vânzările au crescut cu 50% la aceste produse.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri economice » Când s-ar putea ieftini zeci de mii de produse din magazine. Amenzi pentru retailerii care refuză să scadă prețurile