Antena Meniu Search
x

Video Cât a venit întreţinerea pe decembrie într-un bloc din Capitală. Doar 4 locatari din 56 au putut să o plătească

Şoc la întreţinerea pentru luna decembrie! Facturile pentru apă caldă şi căldură sunt duble în multe apartamente din Bucureşti racordate la sistemul centralizat. Proprietarii au de plătit şi trei sute de lei în plus faţă de sfârşitul anului 2022. Societatea de încălzire nu comentează sumele de care se plâng bucureştenii. În schimb, la Protecţia Consumatorului au început să se strângă plângeri pe care comisarii le analizează. 

de Redactia Observator

la 17.01.2024, 20:19

Vezi și

Preşedinte de bloc: La un apartament cu patru camere pe noiembrie are 769 de lei.Pe decembrie va avea, conform facturii  în jur de 900 de lei. Totalul o să fie 1.670 de lei pe două luni. 

Factura pentru apă caldă şi căldură pentru o garsonieră este 250 de lei faţă de 165 de lei cât a fost în decembrie 2022. Creşteri mari sunt şi în cazul apartamentelor. Nota de plată ajunge la 350 de lei pentru două camere şi la aproape 400 la o locuinţă cu trei camere. Proprietarii apartamentelor cu patru camere au de plată cel puţin 650 de lei, dublu faţă de acum un an. 

Cei mai mulţi bucureşteni au apartamente cu două şi trei camere. 

Locatară: 420 de lei. Muult mai mult. Foarte mult. 

Pe acelaşi subiect

Locatară: Dacă la asta am plătit 200 mai mult, 200 şi ceva la căldură, acum o fi 250, Dumnezeu ştie. 

Locatară: Am oprit căldura din dormitor. 325 de lei mi-a venit pe noiembrie şi eu din octombrie nu am decât un calorifer! E imposibil! 

Copleşiţi de facturile mari, unii nu au plătit nici întreţinerea pentru noiembrie

Ion Ioneşti, preşedinte de bloc: Săptămâna trecută au plătit cam 4-5 inşi, atât faţă de numărul apartamentelor, 56 de apartamente. Majoritatea sunt disperaţi. Amandouă lunile ajung între 15 şi 18 milioane. 

"Alăturat aveţi o copie după factura de căldură şi apă caldă. Achitaţi urgent cotele de intretinere pentru factură pentru că pe decembrie va fi şi mai mare". Este anunţul pus la avizier, impreună cu factura primită de la Termoenergetica, de un preşedinte de bloc din Sectorul 1, asta dupa ce locatarilor nu le-a venit să creadă cât au de plată la apă caldă şi căldură pentru luna noiembrie. 

Mircea Paraschiv, administrator de bloc: A trebuit să afişez factura la avizier ca să vadă toată lumea. Asta e factura. Imparţiţi-o voi dacă credeţi că am făcut ceva cu ea, eu. 

Pentru ambele luni, locatarii unei scări au de plătit 28.000 de lei. 

Mircea Paraschiv, administrator de bloc: Se plăteşte în tranşe. Până în august cred că achit. 

Facturile pentru căldură şi apă caldă au adus necazuri şi la Constanţa

Localnicii au de plată cu 10% mai mult decât în noiembrie şi decembrie 2022. 

Radu Anghel - administrator: Oamenii în schimb sunt nemulțumiți. Au frig în casa datorită multiplelor avarii care sunt în Constanța. Pe partea cealaltă sunt cei nemulțumiți de preț și că sunt perioade când e mai cald decât este necesar și prețul este foarte mare. 

Locatară: 385 lei și știți ce economie fac, sunt singură stau într-o bucătărie până seara la 11 când mă duc în dormitor. Nu mi-a venit niciodată așa de mult. 

Locatară: În noiembrie a fost 107 lei doar căldură pentru o cameră. Mai oprim nu mai luăm un pantof, plătim căldură. 

Oamenii nu ştiu din ce bani vor achita facturile aşa că amână plata lor, iar asta îi va împovăra şi mai mult - administratorii calculează penalizări pentru întârziere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Cât a venit întreţinerea pe decembrie într-un bloc din Capitală. Doar 4 locatari din 56 au putut să o plătească