Antena Meniu Search
x

Video Facturi-record pe decembrie. Reacţia unui locatar când vede cât a venit întreţinerea: "Deci este imensă!"

Pregătiţi-vă pentru facturi-record la încălzire în Bucureşti. Observator a văzut notele de plată trimise de compania municipală de termoficare pentru decembrie. Sume-record, duble faţă de aceeaşi lună din anul trecut, în unele cazuri. După facturile imense din noiembrie, cele de acum au mii de lei în plus.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.01.2024, 19:24

Vezi și

"17.784 de lei? Oho, 180 de milioane. Mamăă! Deci este imensă!", exclamă un locatar când citeşte întreţinerea. Factura de apă caldă şi căldură de la acest bloc din cartierul Pantelimon este enormă pentru locatari. Au de plată aproape 20.000 de lei pentru luna trecută. Sunt revoltaţi - nota de plată este prea mare pentru câtă apă caldă şi căldură au primit.

Facturi record pe luna decembrie

"De ce? Deci eu nu înţeleg, le umflă! Deci atâta timp cât nu dai, de ce ceri???", se plâng locatarii. "Mult, e mult în comparaţie, că ei n-au avut căldură, n-au apă caldă. Cand i-am căutat: mamă, nu apă caldă, mamă nu am... Nu avem nimic, dar de plătit, plătim", spune şi preşedintele de bloc.

Cel mai mult au de plătit pentru încălzire, deşi se plâng că nu au avut aproape deloc. "Încălzirea este de 14.550 lei, iar apa caldă este 3.200. Total, aproape 18.000 de lei. Enorm. Iar în decembrie 2022 avem aproape 10.600 şi ceva de lei, iar apa caldă 3.400 de lei. În total, 14.100 de lei. Deci mai puţin cu cel puţin 4.000 de lei", arată locatarii.

Pe acelaşi subiect

Cât a venit întreţinerea în Bucureşti

Mulţi locatari nu au plătit încă nici întreţinerea pentru noiembrie, aşa că deja au de plată mult peste 1.000 de lei de apartament. 

  • Locatar: Foarte mult, foarte mult. E disproporţionat preţul faţă de căldura care a fost dată.
  • Reporter: Aţi plătit deja?
  • Locatar: Nu, acum, zilele astea o să plătesc.
  • Reporter: O să aveţi şi decembrie, mai mult.
  • Locatar: Da, bineînţeles. Luna viitoare plătesc decembrie şi o să fie aproape 800, acum plătesc 600 de lei. 

În celălalt capăt al Bucureştiului - în cartierul Giuleşti - alt bloc, aceeaşi problemă. "La acest bloc din Sectorul 6 al Capitalei, cu două scări şi 68 de apartamente, factura la Termoenergetica pentru luna decembrie 2023 depăşeşte 13.300 de lei, iar din această sumă, cel mai mult vor plăti pentru căldură, mai bine de 10.000 de lei. Şi dacă facem o comparaţie cu noiembrie anul trecut, factura pe decembrie 2023 este aproape dublă", arată Andreea Milea, reporter Observator.

Facturile fără precedent au venit într-o lună declarată cel mai cald decembrie din ultimii 60 de ani, cu o temperatură medie de 4,2 grade Celsius. Cu tot cu factura pentru noiembrie, asociaţiile de locatari au adunat de plată zeci de mii de lei pentru două luni. 

"N-am avut niciodată o factură aşa mare"

"Ca luna decembrie 2023 nu am avut niciodată o factură aşa mare. O să fie foarte greu pentru că 140 de milioane, 14.000 de lei nu i-am achitat încă, încă nu i-am strâns şi a venit şi factura aceasta. Închipuiţi-vă 300 şi ceva de milioane, 30 şi ceva de mii de lei să plătim într-un timp care e maxim o lună", spune Ion Ioneşti, preşedinte de bloc.

Administratorii de bloc vor să sesizeze din nou Termoenergetica pentru ultimele facturi emise, alţii se gândesc să dea în judecată compania. Reprezentanţii companiei municipale nu au vrut să comenteze situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Facturi-record pe decembrie. Reacţia unui locatar când vede cât a venit întreţinerea: "Deci este imensă!"