Antena Meniu Search
x

Cât au cheltuit românii pe mâncare în 2022? Suntem primii într-un top european al cheltuielilor de consum

România se află pe primul loc într-un top european privind cheltuielile de consum pentru alimente și băuturi non alcoolice. Asta arată un studiu european realizat pe anul 2022. 

de Redactia Observator

la 25.11.2023, 10:04

Vezi și

Dacă media Uniunii Europene a fost de aproape 15 la sută, românii au alocat anul trecut 25% din cheltuielile totale de consum pentru alimente şi băuturi non-alcoolice. În topul european, la aceiași categorie de cheltuieli se mai regăsesc țări precum Bulgaria cu 20,8 la sută și Letonia cu 19,7 la sută.

Dacă vă întrebați cine se află la polul opus, ei bine, aflați că cele mai mici procente înregistrate- între 8 și 10 la sută - pentru alimente și băuturi non alcoolice din totalul cheltuielilor de consum. s-au înregistrat în anul 2022 în Irlanda, Luxemburg și Austria.

La nivelul U E în aproape toate statele membre, cea mai mare pondere în cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor s-a înregistrat anul trecut pentru cheltuielile necesare locuințelor și utilităților, urmată de cele pentru alimente și băuturi non alcoolice, după care fiind cheltuielile pentru transport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Cât au cheltuit românii pe mâncare în 2022? Suntem primii într-un top european al cheltuielilor de consum