Antena Meniu Search
x

Cât câştigi dacă îţi cumperi acum titluri de stat Tezaur de 1000 de lei

Autorităţile au anunţat, de curând, că românii pot investi din nou în titluri de stat Tezaur, iar specialiştii atrag atenţia că aceasta ar putea fi o soluţie bună de a investi banii, mai ales dacă ne gândim că banii obţinuţi din investiţiile făcute în titluri de stat nu sunt impozabili.

de Redactia Observator

la 26.06.2023, 18:02

Românii îşi pot investi banii în titluri de stat Tezaur
Românii îşi pot investi banii în titluri de stat Tezaur - Profimedia
  • Titlurile de stat Tezaur aduc o dobândă de 6,5-7,3%.

Noile titluri de stat Tezaur pot fi cumpărate în perioada 21 iunie - 14 iulie 2023, atât online, cât şi fizic, de la Unităţile Trezoreriei Statului. Trebuie, însă, să fiţi atenţi pentru că, pentru a cumpăra titluri de stat Tezaur, trebuie să respectaţi mai multe condiţii.

Una dintre condiţie este aceea că persoanele care doresc să cumpere online titluri de stat Tezaur trebuie să fie neapărat înscrise în SPV (Spaţiul Privat Virtual). Este o condiţie importantă pentru a realiza orice operaţiune economică cu statul.

Cum poţi cumpăra online titluri de stat Tezaur

Pentru a cumpăra online titluri de stat Tezaur trebuie să urmaţi mai mulţi paşi. În primul rând, cum scriam şi mai sus, o persoană trebuie să fie înscrisă în SPV (Spaţiul Privat Virtual). Apoi, persoana interesată să cumpere titluri de stat Tezaur trebuie să-şi deschidă cont de subscriere la o unitate a Trezoreriei Statului.

Pe acelaşi subiect

Apoi, doritorul trebuie să subscrie titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilitã prin prospectul de emisiune, şi să vireze din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau cãtre un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altã unitate a Trezoreriei Statului.

Cât câştigi dacă îţi cumperi titluri de stat Tezaur

Titlurile de stat Tezaur emise în această perioadă au valoare nominală de un leu, au maturităţi de 1 şi 3 ani şi au o dobândă anuală cuprinsă între 6,5 şi 7,3%. De asemenea, trebuie precizat că dobânda anuală este plătibilă la termenul prevăzut în prospectul de emisiune, iar titlurile de stat Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Asta înseamnă că dacă investiţi 1000 de lei în titluri de stat Tezaur, după un an aveţi şansa să obţineţi un profit de circa 65-73 de lei, în funcţie de dobânda stabilită. 

O alternativă la investirea banilor în titluri de stat Tezaur o reprezintă investirea banilor în depozite bancare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cât câştigi dacă îţi cumperi acum titluri de stat Tezaur de 1000 de lei