Antena Meniu Search
x

Titluri de stat TEZAUR, disponibile din nou de miercuri. Cum pot fi cumpărate şi care sunt dobânzile

Titlurile de stat TEZAUR. Începând de miercuri, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi anuale de 6,70%, 7,30%, respectiv 7,70% și  1, 2 şi 3 ani. Potrivit Ministerului Finanţelor, titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. 

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 16:29

Titluri de stat TEZAUR. Începând de miercuri, românii pot investi în titluri de stat cu maturitate de 3 an
Titluri de stat TEZAUR. Începând de miercuri, românii pot investi în titluri de stat cu maturitate de 3 an - Profimedia

”Începând de miercuri, 12 aprilie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,70%, 7,30%, respectiv 7,70%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, informează Ministerul Finanţelor, potrivit News.ro.

Cum pot fi cumpărare titlurile 

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 12 aprilie – 11 mai 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
  • Între 12 aprilie – 12 mai 2023 de la unităţile Trezoreriei Statului;
  • Între 12 aprilie – 11 mai 2023 în mediul urban şi 12 aprilie – 10 mai 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.
Pe acelaşi subiect

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR se pot răscumpăra în avans

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică, Poşta Română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri economice » Titluri de stat TEZAUR, disponibile din nou de miercuri. Cum pot fi cumpărate şi care sunt dobânzile