Video Cât costă acum prepararea unui borcan de murături. Preţurile mari i-au făcut pe clienţi mai cumpătaţi
Chiar dacă toate legumele s-au scumpit, românul nu renunță la murături. A scăzut cantitatea, dar nu și calitatea, spun gospodinele. Iar bucătarii ne învață cum să facem când, chiar dacă avem lipsă de bani și spaţiu, vrem totuși să avem murături de tot felul.
Puse cu multă grijă, legumele şi fructele bune de murat îşi găsesc locul în borcane.
Chef Florin Vechiu, bucătar Iaşi: O să facem o varză tocată, băgată în ardei gras. Roşii, morcov, castravete feliuţe, varză. Această reţetă e pentru gospodinele ce nu au atât spaţiu şi ar vrea să aibă gustul fiecărei legume.
Preţurile mari i-au făcut pe clienţi mai cumpătaţi
Prețurile mai mari nu au lăsat cămările goale, dar i-au făcut pe clienti mai cumpătați. De la murat nu lipsesc nici pepenii datorită gustului sunt o delicatesă dar din cauza prețului sunt delicatesa și din cauza prețului. Anul trecut erau 3 lei kilogramul anul acesta e 6 lei un kilogram de pepeni pentru murat.
Mai bine mai puține, decât deloc, o spun și nutriționiștii. Murăturile nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase.
Ionuț Ignat, nutriționist: Murăturile ne dau ajutor pt acest microbii îl refac ok îl prescriu la cei care au avut tratament cu antibiotice
În piețe un kilogram de gogonele se vinde cu 6 lei, iar unul de castraveţi cu 7 lei. Cea mai ieftină râmăne varza, cu 2,5 lei pe kilogram.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰