Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă să faci nunta în 2025. Preţurile de pornire de la Târgul de Nunţi

În acest weekend se dă ora exactă în materie de nunţi la primul târg al anului din Capitală! Ultima modă este ca mirii să-şi surprindă invitaţii cu baruri speciale pline cu bături alese, prăjituri delicioase, prosecco, fructe de mare gătite live sau chiar trabucuri fine. Costurile sunt de câteva sute de euro pentru tinerii căsătoriţi, dar bucuria invitaţilor e nepreţuită. 

de Ingrid Tîrziu

la 25.01.2025 , 20:07

Târgul de nunţi 2025. Ana şi David au venit la târgul de nunţi să deguste prăjituri pentru cea mai importantă zi din viaţa lor. Vor să-şi impresioneze invitaţii cu un candybar cât mai divers. "Să fie cam de toate şi cea mai bună a fost prăjitura cu mango!", spune David, viitor mire.

Târgul de nunţi 2025. Noutăţi pentru miri

Dacă în urmă cu câţiva ani candybar-ul era o fiţă la petreceri, astăzi toată lumea aşteaptă să se înfrupte din zecile de prăjituri create de cofetari. "Mesaje persoalizate, autentice, care înseamnă ceva pentru miri şi astfel ei pot să transmită invitaţilor ceva mai mai mult decât un simplu mulţumesc. De la 40 de lei de persoană. Niciodată nu ajunge candybarul! E acel element de la început care se termină primul!", spune Luminiţa Mateescu, proprietar cofetărie.

Vezi și

Anul acesta nu se mai poartă feliile clasice de tort, ci mai degrabă astfel de monoporţii, adică mici torturi pe care le primim ca desertul mirilor. O astfel de prăjitură costă în jur de 25 de lei, deci un tort pentru 100 de persoane ne costă în jur de 2.500 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Băutura tot mai cerută la nunţi în 2025

O noutate este şi barul cu fructe de mare, unde un bucătar găteşte în faţa invitaţilor calamari, caracatiţă sau creveţi. Un astfel de bar este şi prilej de socializare. "Nu prea le regăsim în meniurile clasice de nuntă. Pleacă de la 14 euro de persoană, dar sunt nişte meniuri spectaculoase. Noi stăm pe toată durata evenimentului, gătim live şi nu este ca un simplu fel de mâncare", spune Andrei Teletin, bucătar.

În materie de băuturi, cererea pentru cocktailuri fără alcool este în creştere, aşa că barul mobil are acum şi variante de gin, prosecco sau rom fără alcool. "Vin din urmă mocktailurile, cocktailurile fără alcool. Ducem partea asta de mixologie la nivel de artă. Preţul unui meniu de open bar care poate fi dus oriunde în România pleacă de la 35 de euro + TVA de persoană", spune Vlad Mihălcioiu, proprietar bar.

Cine vrea totuşi o petrecere la care să curgă alcoolul, poate să închirieze o furgonetă cu prosecco, de care invitaţii se pot bucura toată noaptea. "Nu este practic servirea de la intrare în restaurant, ci este un loc în care participanţii la eveniment pot veni să socializeze şi să-i încântăm cu proseccoul nostru din Italia. Preţul unui pachet minim ar fi de 500 de euro care include băturile, o persoană dedicată pentru servire", spune Alex, reprezentant furgonetă prosecco.

La cel mai mare târg din an, viitoarele mirese au fost, evident, în centrul atenţiei. Arabella şi-a făcut deja o idee despre cum va arăta rochia pentru ziua cea mare. "Îmi place foarte mult să dansez şi este un criteriu important pentru mine să am libertate de mişcare. Să nu fie grea!", spune Arabella, viitoare mireasă.

Târgul de Nunţi de la Palatul Parlamentului este deschis până mâine la orele 18:00, iar preţul unui bilet este de 25 de lei. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Credeţi că România îşi va recupera piesele de tezaur furate din muzeul olandez?
Observator » Ştiri economice » Cât costă să faci nunta în 2025. Preţurile de pornire de la Târgul de Nunţi