Antena Meniu Search
x

Cât costă un bilet de tren Regio, InterRegio sau InterCity. Noile tarife anunţate de CFR Călători

Cât costă un bilet de tren? CFR Călători a anunţat marţi, 12 decembrie, că se schimbă tarifele biletelor de tren. Astfel, cei care vor alege să meargă cu trenul vor plăti un alt preţ decât erau obişnuiţi până acum, în funcţie de tipul de transport feroviar ales - Regio (R), InterRegio (IR) sau InterCity (IC) - dar şi în funţie de locul la clasa I sau clasa a II-a. Iată cum se va calcula costul unui bilet de tren şi care sunt noile tarife percepute de CFR

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 21:05

Vezi și

Cât costă un bilet de tren Regio, InterRegio sau InterCity? Pentru românii care călătoresc în mod frecvent sau care folosesc ocazional transportul feroviar, anunţul făcut de CFR Călători este unul important.

Bilete de tren - CFR anunţă noile tarife

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că au fost actualizate tarifele de deservire generală în transportul feroviar public de călători, prezentate în anexă, care au fost aprobate prin OMTI nr. 548/2022 și sunt valabile pentru perioada 2023-2024, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.453/2022 pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada decembrie 2022-11 decembrie 2032 în transportul feroviar public de călători.

Astfel, cu respectarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2011, aprobată prin Legea nr. 21/2012, cu modificările și completările ulterioare, tarifele stabilite prin ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii:

Pe acelaşi subiect
  • a) se actualizează anual cu indicele de inflație, stabilit de Institutul Național de Statistică la data de 1 octombrie; menționăm că la 01.10.2023 indicele inflației a fost de 8,8%;
  • b) se aplică odată cu schimbarea graficului de circulație;
  • c) valoarea ajustată se rotunjește la cea mai apropiată valoare întreagă de leu sau la jumătate de leu.

Cât costă un bilet de tren Regio (R)

Pentru un bilet de tren Regio, vechiul tren CFR Personal, preţul biletelor porneşte de la 5,50 lei la clasa I şi poate ajunge până la 115,50 de lei, pentru un drum lung, de peste 400 de kilometri şi până în 500 de kilometri. Tot de depăşeşte 500 km este taxat cu 25 de lei extra la suta de kilometri. La clasa a II-a, cel mai ieftin bilet de tren costă 5 lei, iar cel mai scump 72 de lei.

Cât costă un bilet de tren CFR Regio

Preţul unui bilet de tren InterRegio (IR)

Costurile percepute de CFR Călători pentru un drum cu trenul InterRegio sunt ceva mai ridicate. Astfel, biletele de tren pornesc de la 14 lei la clasa I, respectiv 10,50 lei la clasa a II-a, şi ajung la 252,50 de lei la clasa I şi 174 de lei la clasa a II-a.

Cât costă un bilet de tren CFR InterRegio

Cât costă un bilet de tren InterCity (IC)

Un bilet de tren InterCity poate costa între 12 şi 200 de lei la clasa a II-a, sau între 16,50 şi 290,50 de lei la clasa I.

Cât costă un bilet de tren CFR InterCity

Noile tarife anunţate de CFR sunt valabil în perioada 2023-2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Cât costă un bilet de tren Regio, InterRegio sau InterCity. Noile tarife anunţate de CFR Călători