Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un coș cu specialități pentru masa de Paște în 2024. Producătorii se laudă cu comenzi pe bandă rulantă

Mai puţin de o lună ne desparte de Paşte, iar băcăniile au deschis deja listele pentru coşurile tradiţionale. Practic, dacă nu aveţi inspiraţie, o găsiţi acolo. Şi restaurantele au pregătit meniurile de sărbătoare, cu nelipsitele sarmăluţe, drob, pască şi salată de boeuf. Vestea proastă este că Paştele ne va costa mai mult decât anul trecut. 

de Angela Bertea

la 14.04.2024, 14:30

Vezi și

- Vom pune produse tradiţionale făcute din propria gospodărie sau de la comercianţi care ştim că le fac mai bio aşa.

- O să mergem pe legume, fructe, să fie aşa, mai light.

- În primul rând, produsele tradiţionale, carnea de miel, ouăle şi gândurile bune, înainte de toate! Gătim în mare parte în casă.

Însă pentru cei prea ocupaţi să stea lângă aragaz înaintea sărbătorilor, gustul de acasă se reinventează în băcănii şi restaurante. Într-un local din Suceava 5.000 de sarmale vor prinde gust pentru Paşte, plus multe alte preparate de sezon.

Pe acelaşi subiect

Daniel Botă, reprezentant restaurant: O să avem chiar şi piftie în perioada sărbătorilor pascale. O să avem şi escalop de vită angus! O să fie după preferinţe, câte ceva pentru gustul fiecăruia!

Cât costă o masă festivă pentru 4 persoane

O masă festivă pentru 4 persoane ajunge la 400 de lei. Mai scump va fi coşul cu specialităţi: în medie va costa 650 de lei, cu 100 de lei mai mult faţă de anul trecut.

Diana Fundiur, reprezentant băcănie: Coşul nostru va conţine un cozonac, fiecare după preferinţe, cu nucă, nucă şi mac sau mac, o pască, muşchiuleţ de porc şi pastramă de vită, zacuscă de păstrăv şi dulceaţă.

Angela Bertea, reporter Observator: Prin comandarea pachetelor sau coşurilor de Paşte ne asigurăm practic produsele dorite pe masa de sărbătoare şi, totodată, scăpăm de forfota şi de cozile din magazine, de dinaintea Paştelui.

Coşul de sărbători poate fi adaptat preferinţelor culinare

Coşul de sărbători poate fi adaptat preferinţelor culinare. Pentru cei care preferă carnea, acesta poate cuprinde produse clasice precum kaizer sau şunculiţă ori specialităţi ca salamul de vită cu nucă. În total: 250 de lei. Cerere există: acest producător local se laudă că are cu 30% mai multe comenzi, faţă de 2023.

Gabriel Ostrovan, producător local: Din păcate carnea de miel o să lipsească, pentru că preturile au crescut cu 20%! Mergem pe ideea de a face carne de porc, carne de vită, cotlet, muşchiuleţ, facem spată, piept de porc. Le afumăm doar cu lemn de fag, afumăturile le ţinem în afumătoarea noastră undeva între 3 şi 7 ore, depinde de cat de groasă este carnea.

Producătorii spun că scumpirea materiei prime face ca şi preţul produsului final să fie mai mare. Paştele ne va costa cu cel puţin 12% mai mult, preconizează ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Cât costă un coș cu specialități pentru masa de Paște în 2024. Producătorii se laudă cu comenzi pe bandă rulantă