Antena Meniu Search
x

Video Cât înseamnă în mână salariul de 3000 lei brut promis celor din agricultură

Pachetul de masuri de sprijin pentru populaţie este adoptat pe bucăţi. Azi, abia două măsuri au trecut de votul Parlamentului

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 13.04.2022, 20:08

Vezi și

După modelul aplicat deja în construcţii, şi salariaţii din agricultură şi din industria alimentară vor fi scutiţi de plata impozitului pe venit, de contribuţiile la sănătate şi la pilonul 2 de pensii. Salariul lor brut va fi de minimum 3 mii de lei, adică vor primi în mână undeva la 2.360 de lei. Astfel, deşi oferă un salariu net mai mare, angajatorul plăteşte mai puţine taxe.

Măsura are dublu tăiş, spun analiştii. Asta pentru că mulţi fermieri, spun ei, nu îşi permit să angajeze pe salarii mai mari. În plus, măsura va încuraja munca la negru şi, la nivel macro, va pune şi mai mult presiune pe inflaţie. 

Pe de altă parte, tot astăzi s-a decis dublarea alocaţiei de hrană în spitale de la 11 lei pe zi la 22 de lei. Iar o medie arată că beneficiari sunt cam 3 milioane de persoane în fiecare an. Măsurile urmează să intre în vigoare la data de 1 iunie 2022, după ce vor fi promulgate de președintele Klaus Iohannis.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cât înseamnă în mână salariul de 3000 lei brut promis celor din agricultură