Antena Meniu Search
x

Video Cât se poate negocia preţul în piaţă, pentru 1 kg de carne de miel. Strategia clienţilor de Paşte 2024

Pregătirile pentru Paşte sunt cea mai mare grijă a acestei perioade. Dacă nu vreţi să lăsaţi totul pe ultima sută de metri, să ştiţi că în pieţe au apărut deja primii miei. Comercianţii sunt de la zi la zi tot mai mulţi, deci aveţi de unde alege. Plus că preţul nu este cu mult diferit faţă de anul trecut. Cel puţin săptămâna aceasta.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.04.2024, 13:09

Vezi și

"La piaţă sigur se poate negocia cu comercianţii! Asta îi şi aduce aici pe cei mai mulţi dintre oameni, să cumpere carnea de miel. De altfel, dacă vorbim despre un miel mai mare, de peste 10 kilograme, şi cumpărat întreg eventual, preţul scade simţitor. Acum este cuprins între 35 şi 40 de lei, dar la negocieri carnea de miel poate să ajungă şi la mai puţin de 35 de lei pe kilogram. Asta dacă vorbim de mielul tranşat, curăţat, numai bun de spălat şi gătit", transmite Clara Mihociu, aflată într-o piaţă din Iaşi.

Cât costă carnea de miel de Paşte 2024

"Din ferme însă, mielul viu pleacă cu un preţ mult mai mic, de 25 de lei kilogramul. Cei mai mulţi ajung însă la export, spun comercianţii. Organele pentru diverse bunătăţi pe bază de miel se vând la 30 de lei kilogramul anul acesta. Preţurile nu sunt cu mult diferite de cele de anul trecut. Momentan, comercianţii au venit cu cantităţi mici - taie în jur de 5-6 miei pentru fiecare zi. Cu cât ne vom apropia însă de Paşte, numărul animalelor tranşate şi aduse aici, la vânzare, va fi tot mai mare. La fel şi cel al clienţilor - mulţi vin doar să vadă care sunt preţurile acum, să îşi facă o idee despre bugetul de care au nevoie pentru sărbătorile Pascale", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

"Alţii spun că se aşteaptă ca în ziua dinainte de Paşti să se vândă la preţuri foarte mici, cum se întâmpla în alţi ani, ca să nu rămână marfa nevândută", mai spune Clara Mihociu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Cât se poate negocia preţul în piaţă, pentru 1 kg de carne de miel. Strategia clienţilor de Paşte 2024