Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani îşi pun deoparte românii pentru o vacanţă de 7 zile. Grecia şi Turcia, destinaţiile preferate

Sezonul estival a început, aşa că românii au început să se pregătească şi mai ales să economisească pentru vacanţa de vară. Câţi bani îşi pun românii deoparte pentru o săptămână de vacanţă şi care sunt destinaţiile cele mai căutate de români?

de Adrian Obreja

la 24.05.2023, 08:30

Vezi și

Conform unui studiu recent, 34% dintre români pregătesc între 250 şi 500 de euro pe membru de familie pentru o vacanţă de aproximativ o săptămână. În acelaşi timp, 26% pun deoparte între 500 şi 1.000 de euro şi sunt şi români care au dare de mână şi care pregătesc pentru o vacanţă între 1.000 şi 2.000 de euro pe membru de familie.

Cele mai căutate destinaţii

Cât despre destinaţii, cele mai căutate... Pe locul 1 se află Grecia, pe locul 2 Turcia şi pe locul 3, la egalitate, România şi Egipt. În ceea ce priveşte durata vacanţei, 34% dintre români spun că preferă o vacanţă de cel puţin 7 zile, în timp ce 22% preferă un weekend prelungit de 3-4 zile într-un loc preferat.

Acest studiu arată că femeile preferă mai mult weekend-urile prelungite, în timp ce bărbaţii sunt adepţii vacanţelor de 7 zile. Dacă vorbim şi de vârstă, tinerii sunt cei care preferă vacanţele, în timp ce vârstnicii preferă sejururile lungi, de cel puţin 7 zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Câţi bani îşi pun deoparte românii pentru o vacanţă de 7 zile. Grecia şi Turcia, destinaţiile preferate