Antena Meniu Search
x

Video Ce caută românii pe Monitorul Preţurilor. 6 din 10 căutări de alimente sunt pentru ulei

Îngrijorările legate de preţuri au fost recent, confirmate de căutările din platforma Monitorul Preţurilor. 6 din 10 căutări de alimente sunt pentru ulei.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 14:51

Vezi și

Iată, şase din zece căutări la categoria alimente sunt pentru ulei de floarea soarelui. Oamenii sunt îngrijoraţi că preţurile ar putea creşte având în vedere că cele două ţări aflate în conflict produc împreună 70% din tot uleiul de floarea soarelui din lume. Pe lângă ulei, consumatorii au mai verificat preţurile pentru băuturi răcoritoare, zahăr, banane şi făina. 

În ceea ce priveşte carburanţii, oamenii au fost interesaţi să afle în primul rând preţul benzinei şi motorinei standard. Urmează apoi căutările pentru combustibilii din categoria premium, dar, iată, şi pentru încărcarea electrică. 

Războiul de la graniţa de nord a României, dintre Rusia şi Ucraina, ce durează deja de trei săptămâni, a generat o unde de şoc pe scenele economică şi politică din toată lumea. Atât Rusia, cât şi Ucraina sunt mari puteri agricole, iar războiul şi restricţiile impuse de Occident Rusiei riscă să le scoată pe amândouă din joc.

Un atac brutal a fost lansat asupra teatrului din Mariupol, cel mai mare adăpost pentru civili din centrul orașului, care a fost bombardat de aviaţia rusă. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere ca lumea să recunoască oficial faptul că “Rusia a devenit un stat terorist”, iar omologul său de la Moscova i-a numit "trădători de ţară" pe cetăţenii ruşi care susţin Occidentul şi se opun războiului. În paralel, războiul declaraţiilor între Statele Unite şi Rusia se intensifică după ce Joe Biden a spus despre Vladimir Putin că e un "criminal de război". Kremlinul a descris afirmaţia preşedintelui SUA drept una "de neiertat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Ce caută românii pe Monitorul Preţurilor. 6 din 10 căutări de alimente sunt pentru ulei