Antena Meniu Search
x

Video Ce litere trebuie să fie marcate pe anvelope pentru a le folosi iarna. Amenzi de 2.900 lei pentru cei care nu le au

Un studiu recent ne dezvăluie aşadar că românii preferă anvelopele de iarnă şi de vară, în locul celor all season. Procentul? 70 la sută. 

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 13:09

Vezi și

Cât de des înlocuim anvelopele uzate cu unele noi? Mai mult de jumătate dintre noi fac asta o dată la doi sau trei ani. Puţin peste 10 la sută dintre români le schimbă o dată la un an, iar 3,2 la sută, iată, le schimba o data la şase ani sau mai mult. Iar aici menţionez că cei mai mulţi specialişti indică o durată de viaţă a anvelopelor de şase ani, deci nu ar trebui să le mai folosim ulterior, chiar dacă ele par intacte.

Între 800 şi 1.200 de lei pentru un set de anvelope

În ceea ce priveşte preţul, cei mai mulţi alocăm între 800 şi 1.200 de lei pentru un set de patru anvelope. Mai puţini se orientează către seturile care nu depăşesc 800 de lei. 

Cum s-ar spune "Preţul dictează calitatea", din moment ce costul este cel mai important criteriu în achiziţia cauciucurilor. Pe listă regăsim şi marca, eficienţa, rezistenţa, dar şi frânarea şi manevrabilitatea, ne mai indică studiul. 

Vă reamintim, toate anvelopele care sunt marcate cu literele M şi S pot fi folosite iarna. Nu există o dată exactă de la care trebuie să le schimbăm, totuşi este obligatoriu să le folosim atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, în caz contrar riscăm amenzi de până la 2.900 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Ce litere trebuie să fie marcate pe anvelope pentru a le folosi iarna. Amenzi de 2.900 lei pentru cei care nu le au