Antena Meniu Search
x

Ce preţuri au apartamentele din Dubai pe care le cumpără persoanele publice din România

Dubai urcă în topul oraşelor preferate de români, care nu se rezumă la a fi simpli turişti, ci cumpără în număr tot mai mare apartamente luxoase, pe care le dau apoi în chirie. Preţurile nu îi sperie, mai ales că veniturile câştigate în urma afacerilor imobiliare nu sunt deloc neglijabile. Iată cât costă apartamentele din Dubai pe care au pus ochii inclusiv persoane publice din România.

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 21:13

Ce preţuri au şi cum arată apartamentele din Dubai
Ce preţuri au şi cum arată apartamentele din Dubai - Shutterstock

Un apartament în Dubai, oraşul zgârie-norilor care a devenit sinonim cu luxul. Să fii proprietar aici poate suna ca un vis, însă tot mai mulţi români dovedesc nu doar că e posibil, dar şi că poate fi extrem de profitabil. Pentru preţuri care nu diferă cu mult de cele din ţară, oamenii aleg să cumpere apartamente din Dubai, pe care le închiriază apoi cu succes. Iar de noua modă nu s-au ferit nici persoane publice din România, dornice să-şi extindă portofoliul imobiliar peste graniţe. Dubai s-a transformat într-un aşa-zis "paradis" imobiliar după ce preţurile s-au prăbuşit puternic, iar numeroase proiecte au fost anulate sau au suferit mari amânări. Treptat, economia ţării şi-a revenit, însă pandemia de COVID-19 i-a dat o nouă lovitură după criza financiară din 2008. 

Cât costă un apartament în Dubai

Care este, însă, preţul luxului de pe meleagurile însorite ale Dubaiului? Românii care s-au mutat deja acolo, dar şi specialiştii din domeniul imobiliarelor spun că nu e un ţel imposibil de atins. Pentru a deveni proprietarul unui apartament în Dubai nu e nevoie decât de un paşaport şi de o sumă în jur de 200.000 de euro. 

Spre exemplu, Octavian Şerban s-a orientat spre piaţa din Dubai în timpul pandemiei de COVID-19. "Am început să studiez piaţa imobiliară din Emirate. Ştiu că atunci când spui apartament pe Insula Palmier sună luxurios, dar e un proiect accesibil. Nu am avut toţi banii cash pentru achiziţia apartamentului, dar dezvoltatorul imobiliar îmi oferă facilităţi de plată. Iniţial am dat un avans, ulterior voi plăti în rate în următorii trei ani", povesteşte românul care speră să îşi recupereze investiţia în cel mult zece ani.

Pe acelaşi subiect

Imobiliare. Preţurile pornesc de la 170.000 de euro

Pentru a cumpăra un apartament într-una din zonele bune ale Dubaiului, cei interesaţi trebuie să scoată din buzunare cel puţin 2.700 de euro pe metru pătrat. Totuşi, costurile diferă de la un bloc la altul, ba chiar şi în funcţie de etaj. Astfel, sumele necesare pot varia enorm, cu preţuri şi de cinci sau chiar zece ori mai mari de la un caz la altul.

Fără impozite şi TVA în Dubai

Un detaliu important este că investiţia iniţială poate aduce profituri uriaşe pe termen lung. Pentru un apartament din Dubai, închiriat în regim hotelier, proprietarul se poate îmbogăţi lunar cu peste 4.000 de euro. În plus, mai există un mare avantaj oferit de piaţa imobiliarelor din Dubai: aici nu există impozit pe proprietate şi nici nu se plăteşte TVA pe zona rezidenţială.

Pentru unii români întreprinzători, "visul arăbesc" nu s-a oprit aici. Unii au cumpărat terenuri şi s-au apucat de construit blocuri întregi, în aşteptarea unor profituri imense. Asta şi pentru că, odată ce devin proprietari în Dubai, oamenii primesc automat şi licenţa necesară pentru a face afaceri pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Pentru mulţi antreprenori şi oameni de afaceri români, acesta a fost argumentul decisiv care i-a convins să investească aici. Iar dezvoltatorii din Dubai sunt cât se poate de implicaţi în procesul de achiziţie: unii se oferă să le plătească potenţialilor clienţi inclusiv biletele de avion şi cazarea, pentru a-i convinge să încheie afacerea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Ce preţuri au apartamentele din Dubai pe care le cumpără persoanele publice din România