Antena Meniu Search
x

Video Ce trebuie să facă românii care primesc facturi necompensate la energie. Paşii de urmat pentru a nu plăti în plus

Mulți români au primit facturi la energie exagerat de mari, în ciuda promisiunilor de compensare şi plafonare. Guvernanţii spun însă că au găsit deja soluţii pentru dezastrul actual: recalcularea facturilor.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 17:38

Vezi și

Potrivit ministrului Energiei, procedura ar fi simplă. Cei care primesc facturi fără compensarea prețului trebuie întâi să semnaleze acest lucru la furnizor, iar apoi la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Dacă au întrebări suplimentare pot să şi sune la call center-ul Autorităţii pentru energie.

Preț maxim de 1 leu pe kWh la curent electric şi 37 de bani pe kWh la gaze

Important este să ştiţi că pentru energia electrică şi pentru gazele naturale există un plafon, peste care niciun furnizor nu are dreptul să treacă.  Astfel, la curent, preţul este de 1 leu pe kWh şi la gaze - 37 de bani pe kWh. Ministrul a explicat care sunt paşii pe care un client ar trebui să-i urmeze în cazul în care ar primi o factură prea mare

"Procedura există. Reclamație la furnizor. Furnizorul are posibilitatea să returneze banii dacă suma este peste 100 lei. Dacă suma este sub 100 lei, atunci se scade din factura următoare. Dacă furnizorul nu face acest lucru reclamaţia se duce la ANRE şi rezolvă ANRE acest lucru. Vom introduce obligativitatea refacerii facturilor, neperceperea de penalități și imposibilitatea debranșării și pentru ceilalți consumatori, nu doar cei vulnerabili", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Ce trebuie să facă românii care primesc facturi necompensate la energie. Paşii de urmat pentru a nu plăti în plus