Antena Meniu Search
x

Cea mai mare companie de transport maritim din lume oferă 80 de milioane de dolari în bonusuri angajaților, după un profit record

Maersk, cea mai mare companie de transport maritim din lume, a anunțat că își va răsplăti angajații cu un bonus de 1.000 de dolari de persoană, după cel mai profitabil trimestru din istoria sa de 117 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.12.2021, 15:38

Cea mai mare companie de transport maritim din lume raportează profituri record și dă 80 de milioane de dolari în bonusuri angajaților
Cea mai mare companie de transport maritim din lume raportează profituri record și dă 80 de milioane de dolari în bonusuri angajaților - Profimedia Images

Gigantul danez de transport maritim a raportat luna trecută profituri record.

Bonusul se aplică pentru aproximativ 80.000 de angajați ai companiei din întreaga lume, aducând suma totală la 80 de milioane de dolari, scrie ziarul danez Borsen și Bloomberg, citând un memoriu intern. Cei 400 de manageri seniori ai companiei nu vor primi bonusul.

Compania are aproximativ 80.000 de angajați în toată lumea

Într-un efort masiv de echipă, colegii noștri de pe tot globul s-au ridicat dincolo de obligația de a răspunde nevoilor clienților noștri”, a spus CEO-ul Soren Skou în memoriu, potrivit Bloomberg. „Și acest lucru nu a fost ușor, având în vedere necunoscutele și întreruperile cu care ne-am confruntat, lanțurile de aprovizionare afectate, congestiile și deficitul de capacitate”, a spus el.

Pe acelaşi subiect

Compania Maersk a înregistrat luna trecută cel mai profitabil trimestru din istoria sa de 117 ani, care au depășit de patru ori profiturile operaționale din trimestrul al treilea la 5,9 miliarde de dolari.

Compania de transport maritim se așteaptă ca următorul trimestru să fie la fel de profitabil, cu un profit brut între 6 și 7 miliarde de dolari, deoarece tarifele de transport și cererea consumatorilor nu au arătat semne de scădere, scrie Business Insider.

Maersk a acordat bonusuri pentru angajați și anul trecut

De fapt, anul acesta este un an atât de bun pentru Maesk, încât expeditorul ar urma să raporteze cel mai mare profit din istoria corporației daneze, potrivit analistului Sydbank A/S, Mikkel Emil Jensen, per Bloomberg.

Maersk a oferit bonusuri de 1.000 de dolari celor mai mulți dintre angajați și anul trecut, când a raportat profituri de 2,9 miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cea mai mare companie de transport maritim din lume oferă 80 de milioane de dolari în bonusuri angajaților, după un profit record