Antena Meniu Search
x

Video Cele mai bune 10 cartiere din țară și din București. Unde merită să-ți cumperi o locuință

Economisim cum putem în mai tot ce înseamnă vieţile noastre. Totuşi, nu toate deciziile pe care le luăm pot ţine cont doar de criteriul bani. De exemplu, atunci când cumpărăm o locuinţă, evident că ne uităm la preţ, dar ar fi o mare greşeală să ţinem cont doar de asta. Sau, cum spuneau cei care au făcut aceste studii recente - atunci când cumpărăm o roşie putem să o alegem pe cea mai ieftină, dar când vine vorba de case, probabil aceasta este una dintre cele mai scumpe decizii de luat în viaţă. Aşa că, trebuie să luăm în calcul cum ni s-ar putea schimba viaţa după achiziţie.

Andreea Ţopan
de Andreea Ţopan

la 11.10.2022, 13:29

Vezi și

Experţii ne sfătuiesc să nu cumpărăm o locuinţă dintr-o decizie emoţională şi rapidă şi să nu luăm în calcul doar costurile. Asta pentru că, în final, s-ar putea să descoperim că ne lipsesc lucruri esenţiale, cum ar fi accesul la mijloacele de transport, la parcuri, şcoli sau grădiniţe. Şi atunci nu vom face decât să creăm trafic şi să cheltuim mai mult.

De asemenea, aerul curat, zonele verzi, curățenia din spațiile publice, rezistența clădirii sau accesul facil la mijloacele de transport sunt criterii esenţiale care influenţează decizia celor mai mulţi viitori proprietari.

Topul celor mai bune cartiere din România

Pe primul loc în topul celor mai bune cartiere din România se află cartierul Aviatorilor din Bucureşti, urmat apoi de cartierul Zorilor din Cluj Napoca. Pe listă urmează Gruia, tot din Cluj-Napoca, dar şi cartierele Dorobanţi şi Primăverii din Capitală.

Pe acelaşi subiect

Deşi lista este predominată în continuare de zone din Capitală şi din vestul ţării, în top 10 şi-a făcut loc şi un cartier din Ploieşti. Reperele luate în calcul pentru a determina cele mai bune cartiere ale ţării au fost întocmai apropierea de magazine, restaurante şi școli, dar şi de locuri de joacă, parcuri şi facilități medicale.

Topul celor mai bune 20 cartiere din România:

Aviatorilor, București 

Zorilor, Cluj-Napoca 

Gruia, Cluj-Napoca 

Dorobanți, București 

Primăverii, București 

Piata Romana,București 

Centrul Vechi, Cluj-Napoca

Piata Victoriei, București 

Bariera Poștei Bucov, Ploieşti

Centrul Istoric,București 

Gheorghe Doja, Ploieşti

Tei, București 

Intre Lacuri, Cluj-Napoca

Bulgaria, Cluj-Napoca

Ana Ipatescu, Ploieşti

Centru, Ploieşti

Gara de Nord, București 

Iris, Cluj-Napoca

Colonia Sopor, Cluj-Napoca

Andrei Mureșanu, Cluj-Napoca

*sursa: indicele T.R.A.I 

Topul celor mai bune 10 cartiere din Bucureşti:

Aviatorilor

Dorobanti

Primăverii

Piata Romana

Piata Victoriei

Centrul Istoric

Tei

Gara de Nord

Vatra Luminoasă

Tineretului

*sursa: indicele T.R.A.I 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Cele mai bune 10 cartiere din țară și din București. Unde merită să-ți cumperi o locuință