Antena Meniu Search
x

Mâncarea tradițională se comandă online în apropierea sărbătorilor. Cât costă o porție de papanași cu dulceață de afine adusă de livratori?

Mâncarea tradiţională nu se mai găteşte acasă, ci se comandă de pe internet. Asta spun livratorii care, pe lângă pizza sau burgeri, le duc clienţilor la uşă şi papanaşi, mici, fasole cu ciolan sau ciorbă. Sunt printre cele mai cerute preparate, iar comenzile sunt tot mai multe pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă. 

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 21:44

Vezi și

În restaurante, curg comenzile de preparate tradiţionale. 

Alexandra Dragnea, manager restaurant: "O creştere cu vreo 50%, dacă nu 60% a mâncărurilor tradiţionale, home-made."

În această bucătărie, se fac zilnic sute de porţii de papanaşi. 

Cristina Feraru, manager de restaurnat: "Porţia de papanaşi este 28 de lei. Conţin doi papanaşi mari, cu dulceaţă de afine şi cu smântănâ." 

Pe acelaşi subiect

Doar pe o singură platoformă de livrări s-au comandat, în acest an, 140 de mii de porţii. Şi nu e singura mâncare tradiţională pe care clienţii o poftesc. 

Mihnea Pană, PR manager al unei platforme de livrări: "Peste 40 de mii de porţii de mici. Şi bineînţeles, ca număr de porţii de ciorbă de fasole, vorbim de peste 100-110 mii. Românii aleg să mănânce mâncare tradiţională în special în jurul prânzului."

Unde se dau cele mai multe comenzi de mâncare tradițională?

Şi sarmalele sau ciorbele sunt cerute. Cele mai multe comenzi online de mâncare tradiţională se dau în marile oraşe. București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca și Iași. De ce preferă românii să comande?

Cristian China Birta: "Ştim cu toţii că în perioada sărbătorilor stăm acasă şi tot facem de mâncare. După aia suntem obosiţi de sărbători. Mai bine comandăm de la nişte furnizori care deja şi-au dovedit priceperea în a face nişte mâncăruri tradiţionale."

Alexandra Dragnea, manager restaurant: "Ajungi ceva mai scump să găteşti acasă o cratiţă de mâncare. Toată lumea e ocupată, de câte ori poţi să mănânci din ea? O porţie de sarmale..e mult mai greu să găteşti o cratiţă de sarmale."

"Lumea a devenit mult mai comodă, e mult mai simplu. Şi normal că toată lumea comandă."

Cine comandă pentru acasă, plăteşte mai mult decât la restaurant, în medie cu 20 la sută. Şi asta pentru că platformele de livrare îşi adaugă costuri suplimentare.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Mâncarea tradițională se comandă online în apropierea sărbătorilor. Cât costă o porție de papanași cu dulceață de afine adusă de livratori?