Antena Meniu Search
x

Video Cele mai dorite produse de Black Friday 2023. Românii au pregătit în medie 2900 de lei pentru cumpărături

Black Friday pe datorie. Aproape un sfert dintre cumpărături vor fi făcute în rate, spun sondaje făcute de marile magazine, iar jumătate dintre români au deja coşul pregătit. Cel mai mare retailer online începe vineri campania de reduceri, dar multe companii au furat startul şi au vândut deja mii de produse cu promoţii între 25 şi 80%

de Redactia Observator

la 06.11.2023, 20:39

Vezi și

Studiile arată că românii au început să pună mai multe haine de firmă în coşul de Black Friday. Nu se mai caută, însă, geci de iarnă, ci mai mult îmbrăcăminte din colecţia primăvară-vară.

Robert Berza, Director platformă online haine: Sunt 20 de grade afară, la prânz, atunci apetitul pentru geci groase de iarnă sau bocanci este clar mai scăzut. Şi poate faţă de alţi ani, oamenii s-au focusat mai mult pe îmbrăcăminte, toate categoriile de îmbrăcăminte sunt într-o creştere absolută faţă de anii trecuţi, iar vânzările pe încălţăminte sunt relativ similare.

Consiliul Concurenţei stă cu ochii pe marii retaileri, ca să evite încercările de fraudă

Jumătate dintre vânătorii de promoţii îşi pun în coş cumpărăturile chiar şi cu o săptămână înainte de ziua reducerilor, ca să nu piardă produsele preferate. Esenţial este, însă, să avem grijă cât şi cum cheltuim.

Adrian Asoltanie, Consultant Financiar: Dacă nu luăm banii din economii, adică din trecutul nostru, să-i strângem şi să-i avem de Black Friday, probabil că îi vom lua din viitorul nostru, adică o să mergem către rate, către credit, către împrumuturi. De obicei ratele fac ca orice achiziţie să pară convenabilă.  Ratele de consum să nu depăşească mai mult de 5% din venitul lunar al persoanei.

Consiliul Concurenţei stă cu ochii pe marii retaileri, ca să evite încercările de fraudă.

De Black Friday, la reduceri vor fi oferite şi mezeluri şi carne de porc. Ultima ediţie de Black Friday a adus încasări de 644 de milioane de lei în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Cele mai dorite produse de Black Friday 2023. Românii au pregătit în medie 2900 de lei pentru cumpărături