Antena Meniu Search
x

Video Centrală de apartament sau termoficare centralizată? Cum plăteşti mai puţin încălzirea la iarnă

Autorităţile ne cer să reducem consumul de energie şi ne oferă sfaturi legate de modul în care am putea face acest lucru dar... uneori nu e doar după voinţă, ci şi după putinţă. De sfaturi utile avem însă cu toţii nevoie. Astăzi încercăm să aflăm cine şi mai ales cum câştigă în războiul termoficare centralizată versus centrală de apartament.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.09.2022, 14:29

Vezi și

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Calculele sunt cât se poate de simple, la iarnă o familie din Brașov, a cărei locuință este branșată la sistemul centralizat de termoficare ar putea plăti undeva între 200 și 400 de lei pe lună pentru întreținere. În sistemul bazat pe folosirea centralelor individuale de apartament facturile ar putea fi considerabil mai mari, chiar duble față de acest nivel."

"În prezent, în sistemul centralizat de termoficare din Brașov sunt branșați 5.800 de locuințe, iar administratorii sistemului spun că au avut 1% cereri de debranșare și 10% cereri de rebranșare. Calculul se bazează și pe faptul că de la 1 noiembrie costul gigacaloriei va fi mai mic, pe fondul scăderii TVA, vorbim de un cost de aproximativ 233 de lei pe gigacalorie în municipiul Brașov."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Centrală de apartament sau termoficare centralizată? Cum plăteşti mai puţin încălzirea la iarnă