Antena Meniu Search
x

Video Chirii ieftine în București. Zonele în care se cer sub 400 de euro pentru un apartament cu 3 camere

Garsoniera care se plăteşte singură este o investiție pe care tot mai mulți români o aleg, în căutarea unui profit sigur pe termen lung. Însă este absolut necesarul un calcul riguros privind costurile pentru închierere şi cât ar acoperi acestea din rată, pentru că piaţa chiriilor este într-o continuă schimbare. De altfel, în Capitală cel puţin, zona de nord a pierdut definitiv războiul cu cea de sud.

de Redactia Observator

la 23.03.2023, 17:33

Vezi și

Dacă doriţi să închiriaţi o garsonieră în Pipera, preţul mediu pe lună este de 425 de euro. În Berceni, în schimb, o garsonieră cu aceleaşi dimenisuni se închiriază cu preţuri între 277 şi 292 de euro pe lună, deci aproape pe jumătate. 

În cazul apartamentelor cu 2 camere, cele mai scumpe chirii sunt tot în zona de nord, în cartierele Primăverii şi Herăstrau, unde costul este de 661 de euro pe lună. La polul opus, în zona Giurgiului, de exemplu, veţi plăti maximum 400 de euro, pe o locuinţă similară. 

Chirii în București. Pentru un apartament cu 3 camere cea mai scumpă zonă este Herăstrău

Aici, preţul mediu pentru un astfel de apartament sare uşor de 1.000 de euro pe lună. Cele mai accesibile locuinţe cu 3 camere sunt tot în sudul oraşului, dar şi în est. În Pantelimon şi Fundeni, chiria este de aproximativ 440 de euro lunar, în timp ce Brâncoveanu şi Giurgiu sunt singurele zone unde chiriaşii pot găsi locuinţe cu mai puţin de 400 de euro lunar. 

La fel se întâmplă şi la apartamentele cu 4 camere. În nord găsim preţuri şi cu 300% mai mari ca în sud. Însă trebuie să menţionăm faptul că alegerea unei chirii e în sine un compromis în care se iau în calcul multe aspecte. De exemplu accesul la transport, la parcuri, la şcoli, chiar. E şi motivul pentru care avem o piaţă atât de diversificată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Chirii ieftine în București. Zonele în care se cer sub 400 de euro pentru un apartament cu 3 camere