Antena Meniu Search
x

Cine nu plăteşte impozit pe venit în 2024. Categorii scutite

Anul 2024 a venit cu o serie întreagă de schimbări fiscale pentru români, autorităţile căutând soluţii pentru a aduna mai mulţi bani la bugetul de stat, inclusiv printr-o colectare mai bună a impozitului pe venit.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 15:06

Impozitul pe venit în România este de 10%
Impozitul pe venit în România este de 10% - Shutterstock
  • Impozitul pe venit în România este de 10%.

Autorităţile au impus schimbări fiscale care intră în vigoare în etape. Vorbim inclusiv despre anumite schimbări fiscale care au intrat în vigoare încă din noiembrie anul trecut. Însă, cele mai multe schimbări fiscale au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024 sau urmează să intre în vigoare pe parcursul acestui an.

Au apărut schimbări fiscale inclusiv la nivelul impozitului pe venit, autorităţile reducând la maxim numărul celor care nu necesită să achite un astfel de venit.

Cine nu plăteşte impozit pe venit în 2024, conform legii

Până acum, existau mai multe categorii de persoane scutite de la plata impozitului pe venit. Vorbim în special de cei care lucrează în domeniul IT-ului, dar şi de angajaţii din construcţii, agricultură şi industria alimentară.

Pe acelaşi subiect

Ultimele schimbări fiscale arată că nici aceste categorii de persoane nu mai sunt, neapărat, scutite de la plata impozitului pe venit. Asta pentru că, mai nou, se impune ideea ca şi persoanele din categoriile amintite să fie obligate să plătească impozit pe venit, dar pentru sumele care depăşesc salariul de 10.000 de lei brut.

Impozitul pe venit în România este de 10%

În ceea ce priveşte procentul ce trebuie achitat drept impozit pe venit, lucrurile au rămas nemodificate. Asta înseamnă că românii trebuie să plătească 10% din suma obţinută drept impozit pe venit.

Chiar dacă procentul rămâne neschimbat, autorităţile speră să obţină cât mai mulţi bani la bugetul de stat, situaţia economică a României nefiind una tocmai grozavă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Cine nu plăteşte impozit pe venit în 2024. Categorii scutite