Antena Meniu Search
x

Declaraţia 230. Termenul limită de depunere în 2024 şi alte recomandări utile

Prima jumătate a fiecărui an înseamnă rezolvarea unor probleme economice importante pentru fiecare dintre noi, iar o astfel de problemă o reprezintă depunerea Declaraţiei 230.

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 15:50

Declaraţia 230 trebuie depusă în prima jumătate a anului
Declaraţia 230 trebuie depusă în prima jumătate a anului - anaf.ro
  • Declaraţia 230 trebuie depusă în prima jumătate a anului 2024.

Declaraţia 230 reprezintă documentul prin care o persoană poate să decidă direcţia spre care se îndreaptă o parte din impozitul pe venit impus de autorităţi. Concret, dacă nu doriţi ca statul să păstreze toţi banii pe care îi obţine din impozitul pe venit, puteţi să anunţaţi, prin completarea Declaraţiei 230, că doriţi ca o parte din banii respectivi să fie viraţi către o anumită instituţie.

Nu există o obligaţie în a depune Declaraţia 230, dar specialiştii recomandă tuturor celor care au această posibilitate să depună formularul respectiv tocmai pentru a simţi că persoana respectivă are un control mai bun asupra banilor pe care îi virează, direct sau indirect, către bugetul statului.

25 mai 2024 este termenul limită de depunere al Declaraţiei 230

Ca orice formular, şi Declaraţia 230 trebuie depusă către ANAF până spre sfârşitul lunii mai. Concret, termenul final ar fi 25 mai 2024, însă, pentru că 25 mai pică în acest an într-o zi de sâmbătă, cel mai probabil se va lua în consideraţie data de 24 mai 2024.

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte trebuie precizat că, cel puţin în anumite cazuri, Declaraţia 230, care poate fi descărcată de pe site-ul ANAF, poate fi depusă direct la Organizaţia către care doriţi să viraţi banii. Mai mult, anumite ONG-uri pun la dispoziţia doritorilor formulare precompletate, cu datele Organizaţiei, la care doritorii adaugă doar datele de identificare personală.

Ce este Declaraţia 230 şi cine o poate completa

Declaraţia 230 este cea prin care românii pot decide către ce organizaţie să fie virată o parte din banii pe care îi plătesc statului drept impozit pe venit. Vorbim despre redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit.

În general, orice român poate depune Declaraţia 230, mai puţin cei care, prin alege, nu plătesc statului impozit pe venit. Acele persoane au posibilitatea să doneze direct sume de bani către entităţile nonprofit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Declaraţia 230. Termenul limită de depunere în 2024 şi alte recomandări utile