Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt românii care vor primi bani înapoi de la furnizorii de energie. Unii s-au trezit cu facturi şi de câteva mii de lei

Furnizorii de energie electrică au început să trimită facturile de regularizare către clienţi. Şi în timp ce unii s-au trezit că au sume uriaşe de plătit, de câteva mii de lei, alţii au primit facturi cu minus şi urmează să primească bani înapoi de la furnizor. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 06.03.2023, 14:22

Vezi și

Furnizorii de energie electrică au început deja să le transmită clienţilor facturile de regularizare. Unii clienţi s-au trezit deja că au deplătit sume uriaşe la energie electrică, sume care ajung până şi la câteva mii de lei. 

Dar există şi cazuri fericite. Ne referim la acei clienţi care, în 2022, au reuşit să facă economie şi să consume mai puţin decât în anul 2021. Aceştia vor fi reîncadraţi în alt plafon de preţ. Dacă în 2021, clientul a avut un consum mediu anual de peste 100 KW, iar în 2022 a reuşit să scadă la sub 100 de KW, atunci furnizorul îi va da înapoi diferenţa de preţ dintre 80 de bani KW/h şi 68 de bani KW/h.

Această sumă va putea fi restituită, se va putea scădea din următoarea factură sau, în cazul în care clientul doreşte acest lucru, va putea să facă o solicitare către furnizorul de energie şi să primească banii într-un cont. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cine sunt românii care vor primi bani înapoi de la furnizorii de energie. Unii s-au trezit cu facturi şi de câteva mii de lei