Antena Meniu Search
x

Cresc preţurile, iar aleşii vin cu explicații-surpriză. Urganele din Atlantic au răvăşit preţurile de la pompele noastre, iar BNR n-a avut grijă de rate

Iarna vine cu scumpiri iar aleşii vin, la rândul lor, cu primele explicaţii, unele, cel puţin bizare.

Vezi și

Iarna vine cu scumpiri iar aleşii vin, la rândul lor, cu primele explicaţii, unele, cel puţin bizare. Pentru creşterea preţurilor la pompă ar fi responsabile urganele din ultima perioadă, spune premierul Mihai Tudose şi nu introducerea supraaccizei la carburant. Iar pentru ratele mai mari şi celelelte majorări, trebuie să răspundă BNR, mai susţine şeful Executivului. Cât despre facturile la gaz şi curent, şi ele în creştere, Liviu Dragnea vrea o comisie de anchetă.

În doar 3 săptămâni, un plin de benzină a ajuns mai scump la pompă cu peste 4 lei, iar unul de motorină cu 10 lei. Şi încă nu a fost aplicată cea de-a doua etapă a accizei, de încă 16 bani pe litrul de carburant, care va fi introdusă peste doar câteva ore. În faţa acestor calcule, premierul Tudose susţine că majorarea accizei nu  este cauza reală a scumpirii şi vine cu propriile socoteli. La care adaugă. intemperiile naturii, adică uraganele din Atlantic.

Şi pentru ratele mai mari există o explicaţie. BNR nu a ţinut situaţia sub control, spune premierul. Cât despre facturile la curent şi la gaze care cresc tocmai în prag de iarnă, Liviu Dragnea cere o anchetă.

Scumpirile vor continua. Şi euro va creşte până la 4 lei şi 70 de bani până în decembrie, avertizează analiştii financiari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cresc preţurile, iar aleşii vin cu explicații-surpriză. Urganele din Atlantic au răvăşit preţurile de la pompele noastre, iar BNR n-a avut grijă de rate