Meniu
Search
x

Creşterea economiei germane a depăşit estimările în trimestrul doi din 2022, "în ciuda condiţiilor dificile"

Germania, cea mai mare economie europeană, a înregistrat creştere în trimestrul doi din 2022, depăşind estimările analiştilor, datorită cheltuielilor guvernamentale şi ale gospodăriilor, în pofida crizei din energie, arată datelec publicate joi de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 25.08.2022, 16:40

În estimarea iniţială din iulie, Destatis previziona o stagnare a economiei în trimestrul doi din 2022, după ce în primele trei luni din acest an s-a înregistrat un avans de 0,8%.

În perioada aprilie-iunie 2022, conform datelor ajustate sezonier, PIB-ul Germaniei a crescut cu 0,1% comparativ cu trimestrul precedent, şi cu 1,7% faţă de perioada similară din 2021, în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere zero.

"În pofida condiţiilor dificile ... a evoluţiilor economiei globale, PIB-ul Germaniei a avut o evoluţie bună în primele două trimestre din 2022", a afirmat Georg Thiel, preşedintele Destatis.

În pofida condiţiilor dificile, PIB-ul Germaniei a avut o evoluţie bună

În trimestrul doi din 2022, cheltuielile gospodăriilor au urcat cu 0,8%, comparativ cu precedentele trei luni, în pofida inflaţiei ridicate şi a crizei din energie, în timp ce cheltuielile guvernamentale au urcat cu 2,3%.

"Factorii negativi sunt în prezent la un nivel atât de ridicat, că nu putem exclude o scădere semnificativă a activităţii economice. Sau altfel spus: trebuie să aibă loc multe lucruri pozitive pentru ca să nu aibă loc o recesiune", a apreciat Thomas Gitzel, economist şef la VP Bank.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Creşterea economiei germane a depăşit estimările în trimestrul doi din 2022, "în ciuda condiţiilor dificile"