Antena Meniu Search
x

Criza bancară forțează Goldman Sachs să-și schimbe prognozele privind creșterea economică a SUA. PIB-ul americanilor va creste doar cu 1,2%

Grupul bancar Goldman Sachs şi-a revizuit, miercuri, prognozele privind ritmul de creştere înregistrat de economia americană la finele acestui an, citând riscurile la adresa creditării create de faptul că băncile mici vor restrânge împrumuturile pentru a-şi proteja lichiditatea în contextul crizei bancare, transmite AFP. Analiştii de la Goldman Sachs se aşteaptă ca Produsul Intern Brut al SUA să înregistreze un avans anual de 1,2% în trimestrul patru, mai puţin cu 0,3 puncte procentuale comparativ cu estimările anterioare, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 23:30

- Profimedia

Băncile regionale din SUA au trecut printr-o perioadă dificilă în ultimele zile după ce SVB Financial Group a fost închisă de autorităţile de reglementare la finele săptămânii trecute. Colapsul acestei bănci, care era un creditor important pentru firmele din sectorul tehnologiei, a alimentat temerile cu privire la o posibilă goană a deponenţilor pentru a-şi retrage economiile din bănci, care ar pune băncile într-o situaţie dificilă deoarece vor căuta să facă rost de fonduri pentru a acoperi cererile de retragere a depozitelor.

Goldman Sachs estimează că persistă stresul la unele bănci, în pofida faptului că agenţiile federale au acţionat cu hotărâre pentru a consolida sistemul financiar. Marţi, agenţia de evaluare financiară Moody's a revizuit perspectiva de rating pentru sistemul bancar american, de la "stabilă" la "negativă". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Criza bancară forțează Goldman Sachs să-și schimbe prognozele privind creșterea economică a SUA. PIB-ul americanilor va creste doar cu 1,2%