Antena Meniu Search
x

Video Cu cât îşi vând românii porcii pe Facebook. "Ăsta e vietnamez, mai mult pentru fiţe"

Mai puţin de două luni au mai rămas până la Ignat, dar mulţi români deja cumpără porci pentru Crăciun. Costă între 1500 şi 2000 de lei, în funcţie de greutate. Cei mai ieftini sunt vânduţi direct de fermieri sau micii crescători, dar dacă nu reuşiţi să ajungeţi acolo puteţi să vă alegeţi un exemplar de pe internet.  

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 20:44

Vezi și

Crescătorii au început să îşi filmeze animalele pe care le au de vânzare, iar clipurile le postează pe platformele de socializare, ca să vadă cât mai mulţi clienţi marfa. 

Cât costă un kg de porc în viu

Reporter Observator: Aţi pus anunţul pe internet?

Bărbat: Am pus ca să dau unul, da! Am pus ca să dau unul şi unul ca să îl ţin să-l tai. 

Pe acelaşi subiect

În acest an, un kilogram de carne de porc va fi între 16 şi 21 de lei în viu. Preţurile sunt valabile la poarta fermei, unde mai pot fi şi negociate. La carcasă, un kilogram de carne de porc va costa între 25 şi 35 de lei. Asta pentru cine cumpără din timp. De luna viitoare, până de Ignat, când oamenii taie porcul conform tradiţiei, preţurile ar putea fi mai mari. Oferte sunt pentru toate gusturile. 

Bărbat: Ăsta e vietnamez. Nu conţine grăsime, e mai mult pentru fiţe. Iar ăsta nu conţine grăsime, dar conţine numai carne. Iar ea este un fel de mangaliţă. Ei au libertate, la ferm toate animalele au libertate. 

Fermierii se plâng că nu mai găsesc cumpărători

Micii fermieri se plâng că găsesc tot mai greu cumpărători, pentru că mulţi români cumpără carnea direct din magazine. Este mai ieftină, dar nu are aceeaşi calitate, susţin crescătorii.

Bărbat: Nu prea se mai omoară, mai bine se duc la supermarket şi iau de acolo. 

Ultimele cifre arată că românii consumă tot mai multă carne de porc importată. Doar 20% provine din fermele autohtone, faţă de circa 40% acum 7 ani.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cu cât îşi vând românii porcii pe Facebook. "Ăsta e vietnamez, mai mult pentru fiţe"