Antena Meniu Search
x

Video Cu cât se vinde 1 kg de prune: trucul pentru a obţine un preţ mai mic. România e cel mai mare producător din UE

Toamna se anunţă bogată. Recolta pentru prune este extrem de bună anul acesta, însă preţurile sunt scăzute, asta pentru că cererea nu este deloc mare. România rămâne, totodată, cel mai mare producător de prune din Uniunea Europeană. 

de Angela Bertea

la 03.09.2023, 09:53

Vezi și

"Dacă vorbim de producţie ridicată, vorbim de preţuri mai mici. Asta pentru că oamenii au de unde să cumpere, au de unde să aleagă. Spre exemplu, acum, un kilogram de prune se vinde cu preţuri cuprinse între 3,5 şi 5 lei, în funcţie de soi, dar şi de aspectul acestora", spune Angela Bertea, reporter Observator. 

România, cel mai mare producător de prune din UE. Cât costă 1 kg

"Dacă doriţi să cumpăraţi o cantitate mai mare, puteţi veni la poarta livezilor şi cu siguranţă veţi putea negocia şi veţi obţine un preţ mai mic. La această livadă, unde suntem noi, proprietarul ne spunea că anul acesta producţia este foarte bună. De pe un copăcel cu o maturitate de 6 ani va strânge în medie aproape 40 de kilograme de prune. Acest soi este foarte bun pentru magiun şi pentru consum pentru că, atunci când ajung la maturitate, ele se desfac foarte uşor. Un alt soi este foarte bun pentru pălincă", adaugă Angela Bertea, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cu cât se vinde 1 kg de prune: trucul pentru a obţine un preţ mai mic. România e cel mai mare producător din UE