Antena Meniu Search
x

Video Cum a ajuns Marian să câştige şi 15.000 de euro pe produs, folosind "tot ce aruncă alții". Ideea i-a venit în pandemie

Se poate recicla... artistic sau se poate face artă din fier vechi? Răspunsul este DA: un bucureștean pasionat de filmele SF din anii adolescenței s-a apucat de sudat și șlefuit ca să-și construiască personajele preferate. Acum trăiește din această pasiune, deși cel mai greu îi este să se despartă de piesele pe care le construiește. 

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 06.11.2023, 17:20

Vezi și

Marian Ioniță are 42 de ani și de când se știe este pasionat de desen și de meșterit. În pandemie, cât a stat acasă s-a apucat de sudat. Personajele preferate prind viață în mâinile lui. 

Marian dă viaţă personajelor din filmele SF prin sudură

Marian Ioniță: Nu-i așa greu, are și ăsta vreo 250 de kilograme. Asta-i prima mea piesă și să zic așa țin cel mai mult la el. Când am început, am avut niște piese de mașină în garaj și am vrut să-i fac capul lui Predator. Eu tot desenându-l cât am fost mic, am vrut să-i fac capul, eu neștiind să sudez. Am luat de la un prieten aparat de sudură cu electrod.

Pentru el, comorile sunt la orice pas. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: De unde îți iei componentele?

Marian Ioniță: De la service auto, de la dezmembrări, centre de colectare. Tot ce aruncă alții, eu le iau, le curăț și la fac frumoase.

După ce l-a făcut pe Predator, Marian nu s-a oprit aici. 

Prima lui sculptură cântăreşte 250 de kg

Marian Ioniță: De la ăsta mi-a venit ideea, pur și simplu eu am vizualizat pieptul lui Terminator. Și el ajunge undeva la 250 de kilograme.

Reporter: Cât ți-a luat să-l finalizezi pe Terminator?

Marian Ioniță: Undeva la 8 luni de zile.

Are nevoie doar de o idee şi de piese auto. 

Marian Ioniță: Studiez personajul, mă uit la poze, îmi fac schiță uneori, nu tot timpul, dar deobicei, când încep să vizualizez de la cap la cap, mi le întind toate piesele pe jos  și pur și simplu le asamblez eu. În timp ce sudez, îmi vin ideile să zic așa. Pe noptieră am un caiet unde îmi pun tot felul de schițe. Mă trezeam noaptea, ce idee îmi venea mi-o puneam pe caiet, mi-o desenam și mă culcam la loc.

Bărbatul se desparte cu greu de lucrările sale

Până acum, Marian a creat zeci de personaje indestructibile şi irezistibile. Și-a pus o parte din suflet in fiecare dintre ele. 

Marian Ioniță: Asta este o parte din lucrările mele, le țin cu drag și mă plimb cu ele prin toată țara asta, le expun. Deocamdată numai prin țară merg, aș vrea să ajung să fac și afară: mașini, aparate foto, avioane, spartani, cai. 

Cu bani puțini, dar cu multă muncă, Marian reușește să se întrețină din pasiunea lui. Personajele pe care le fabrică din fier vechi reciclat ajung să coste chiar și 15.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Cum a ajuns Marian să câştige şi 15.000 de euro pe produs, folosind "tot ce aruncă alții". Ideea i-a venit în pandemie