Antena Meniu Search
x

Cum luptă Amsterdamul împotriva turismului excesiv. În capitala olandeză nu se mai pot construi hoteluri noi

Autorităţile din Amsterdam, capitala Olandei, au decis să lupte împotriva turismului excesiv prin  interzicerea construirii de noi clădiri hoteliere, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 11:50

Cum luptă Amsterdamul împotriva turismului excesiv. În capitala olandeză nu se mai pot construi hoteluri noi
Cum luptă Amsterdamul împotriva turismului excesiv. În capitala olandeză nu se mai pot construi hoteluri noi - Shutterstock

"Vrem să facem și să păstrăm orașul locuibil pentru localnici, dar și pentru vizitatori. Acest lucru înseamnă: fără turism excesiv, fără hoteluri noi și maxim 20 de milioane de înnoptări hoteliere ale turiștilor pe an”, au transmis autorităţile locale.

În Amsterdam poate fi construit un hotel nou doar dacă altul se închide, dacă numărul locurilor de dormit nu crește și dacă noua unitate de cazare va fi mai bună, de exemplu mai durabil. Cu toate acestea, aceste reguli nu se aplică hotelurilor noi care au obținut deja o autorizație de construire.

Orașul duce o luptă de lungă durată împotriva turismului de masă, în principal prin descurajarea turismului sexual și legat droguri, în Cartierul Roşu. În ceea ce priveşte celebrul pol al distracţiei, primăria a decis mutarea lui într-o altă zonă a capitalei. 

Astfel, lucrătoarele sexuale se vor muta în zona de sud, pe bulevardul Europa, unde va fi construită o clădire uriaşă. Aceasta va avea 100 de camere, dar şi restaurante, cinematografe şi restaurante şi va fi gata peste şapte ani. 

Pe acelaşi subiect

Şi Barcelona luptă împotriva turismului în masă

Traseul autobuzului 116 din Barcelona, folosit frecvent de turişti pentru a ajunge la Park Güell, a dispărut din aplicaţii precum Google Maps şi Apple Maps. Asta după ce, la presiunea locuitorilor din zonă, autorităţile locale au cerut acest lucru producătorilor aplicaţiilor.

Consiliul local a refuzat să confirme sau să infirme că a forţat Google şi Apple să scundă traseul autobuzului, dar un purtător de cuvânt al Google a spus că acest gen de modificare nu se face decât la cererea autorităţilor locale.

Catalanii care circulă cu autobuzul 116 pentru a ajunge acasă s-au plâns că acesta este mai tot timpul aglomerat din cauza turiştilor care-l folosesc pentru a ajunge la Park Güell. Park Güell este a doua cea mai populară atracţie a oralului, după bazilica Sagrada Familia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri economice » Cum luptă Amsterdamul împotriva turismului excesiv. În capitala olandeză nu se mai pot construi hoteluri noi