Antena Meniu Search
x

Video Cum poate da NATO peste cap concediile românilor. Sfaturile specialiştilor pentru a nu rămâne şi fără vacanţe, şi fără bani

Grevele din Europa ne pun în pericol concediile. Sunt anunţate proteste ale angajaţilor din aeroporturi sau chiar ale piloţilor în mai multe ţări europene. În plus, NATO desfăşoară, timp de 11 zile, cel mai amplu exerciţiu aerian european din istoria Alianţei, ceea ce ar putea aduce la modificări importante pentru zborurile comerciale. Specialiştii ne sfătuiesc să ne facem asigurări ca să nu rămânem şi fără vacanţe, şi cu banii daţi.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 08.06.2023, 19:43

Vezi și

În plin sezon de călătorii, nemulţumirile angajaţilor din aeroporturi ne ar putea lăsa vacanţele în aer. Din această lună, angajaţii mai multor aeroporturi din Europa vor intra în grevă. De exemplu, în Marea Britanie, peste 2.000 de agenţi de securitate nu vor mai lucra timp de o lună pe Aeroportul Heathrow, iar în Spania sindicaliştii ameninţă că piloţii nu vor mai ridica avioanele de la sol în weekenduri. Specialiştii în turism se aşteaptă la turbulenţe şi au o serie de sfaturi pentru turişti.

Grevele anunţate la nivel european se pot suprapune cu cel mai mare exerciţiu NATO din Europa

"Asigurările de călătorie compensează parte din neplăcerile pe care le pot avea. Sunt nopţi pe care trebuie să le petreci în localitatea respectiva, poate ai nevoie să îţi cumperi diverse alte lucruri", a declarat Antonio Niţu, director general agenţie de turism. Compania aeriană nu este obligată să plătească despăgubiri pasagerilor dacă zborurile sunt anulate din cauza grevelor din aeroport. "Dacă doreşte să călătorească, va accepta varianta pe care i-o oferă compania aeriană pentru un zbor nou, pe o altă dată. Dacă nu doreşte să mai călătoarească este îndreptăţit la rambursarea preţului integral", a declarat Ramona Colea, co-fondator companie despăgubire.

Grevele anunţate la nivel european se pot suprapune cu cel mai mare exerciţiu NATO din Europa, care va avea loc în perioada 12-23 iunie. 250 de aeronave din 25 de ţări vor răspunde la simularea un atac asupra unei membre din Alianţă. Se anunţă peste 2000 de zboruri deasupra Mării Nordului şi Mării Baltice, iar reprezentanţii NATO au încercat să reducă traficul aerian comercial în aceste zone pentru acea perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cum poate da NATO peste cap concediile românilor. Sfaturile specialiştilor pentru a nu rămâne şi fără vacanţe, şi fără bani