Antena Meniu Search
x

Video Cum poţi primi 6.000 de lei pentru maşina veche, fără a fi obligat să cumperi alta. Anunţul ministrului Mediului

Tanczos Barna, ministrul Mediului, şi-a propus să schimbe vârsta parcului auto din România şi vine cu o propunere inedită.

de Redactia Observator

la 11.01.2022, 13:26

Vezi și

Barna a declarat că are în vedere o nouă iniţiativă şi propune ca cetăţenii care îşi duc la casat maşinile mai vechi de 10 ani să primească o sumă de până la 6.000 de lei, fără a mai fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou. Ministrul Mediului a dat un exemplu în acest: la Sfântu Gheorghe funcţionează acest sistem din noiembrie anul trecut, iar cetăţenii primesc 3.000 de lei.

"Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3000 de lei. (… ) Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale", a declarat Tanczos Barna la Digi24.

Barna vrea ca autoritatea centrală să dubleze suma

Inspirat de modelul de la Sfântu Gheorghe, Tanczos Barna şi-ar dori implementarea la nivel naţional. Autorităţile locale să plătească 3.000 de lei, iar suma să fie dublată de Ministerul Mediului.

Programul de la Sfântu Gheorghe se adresează persoanelor fizice sau juridice care nu doresc neapărat să cumpere o maşină nouă şi care astfel nu se încadrează în Programul Rabla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Cum poţi primi 6.000 de lei pentru maşina veche, fără a fi obligat să cumperi alta. Anunţul ministrului Mediului