Video Cum să prepari cel mai ieftin burger, de 11 lei
Mania burgerilor a cuprins tot globul şi nu pare să se oprească. Clasicul burger american era din carne de vită şi a fost inventat undeva între anii 1885 şi 1904. Între timp, nu mai este doar un produs de fast-food, ci un preparat respectat, pe care il găsim în toate meniurile de baruri, pub-uri, restaurante, sub cele mai diferite forme şi cu cele mai diferite reţete. Una dintre ele o aflăm astăzi de la Chef Gigi Nicolae, semifinalistul sezonului 10 Chefi la Cuţite. Promisiunea nu este doar cea a unui burger gust ci şi unul ieftin de doar 11 lei.
Carne de vită, cheddar, ceapă crispy, chiflă şi un sos barbeque. Acestea sunt ingredientele pentru un burger delicios, după o reţetă a lui Chef Gigi, semifinalistul sezonului 10 Chefi la Cuţite.
Reporter: Cât lăsăm vită pe plită?
Chef Gigi: Carnea de vită nu este foarte groasă, eu cred că undeva la 2 minute pe o parte și 2 pe cealaltă parte. Până atunci îl și montez: sos, castravecior acru. Acasă puteți pune orice fel de sos. Chiflă prăjită și momentan atât. Peste carnea de vită am pus brânză, ceapă crispy, deasupra punem niște ketchup.
Chef Gigi: Am zis să fac și o variantă de burger mai scump, pentru pretențioși. Un burger de vită și creveți. Am tras creveţii în unt, zeamă de lămâie, sare, piper și usturoi cu pătrunjel. Puțină maioneză, barbeque sos, frunză de salată, roșii, castraveciori și ceapă roșie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰