Antena Meniu Search
x

Curs BNR 1 august 2023. Dolarul american se apropie de 4,5 lei

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 1 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv, în ultimele ore, în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 13:26

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină.

Concret, leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu lira sterlină şi peste doi bani şi jumătate în raport cu dolarul american. Asta înseamnă că lira sterlină se apropie de 5,77 lei, iar dolarul american se apropie de pragul psihologic de 4,5 lei. Dolarul american nu a mai fost cotat la peste 4,5 lei de circa trei săptămâni, respectiv din data de 10 iulie 2023, când era evaluat la 4,51 lei.

Leul românesc are câştig de cauză, astăzi, în raport cu moneda unică euro şi cu francul elveţian, însă vorbim despre câştiguri minime, iar asta înseamnă că moneda unică euro continuă să se menţine la 4,93 lei, în timp ce francul elveţian oscilează în jurul valorii de 5,14 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape 1,7 lei, ceea ce înseamnă că gramul de aur este evaluat marţi, 1 august 2023, la aproape 283 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 1 august 2023. Dolarul american se apropie de 4,5 lei