Antena Meniu Search
x

Curs BNR 31 iulie 2023. Leul românesc a câştigat peste 2 bani în raport cu dolarul american şi francul elveţian

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 31 iulie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 13:20

Leul românesc are un început bun de săptămână
Leul românesc are un început bun de săptămână - Profimedia
  • Leul românesc are un început bun de săptămână.

Concret, leul românesc a câştigat, luni, peste doi bani în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian. Asta înseamnă că dolarul american a ajuns să fie evaluat la circa 4,47 lei, iar francul elveţian a ajuns să fie evaluat la circa 5,14 lei.

Leul românesc a câştigat aproape un ban şi jumătate şi în raport cu lira sterlină, aceasta ajungând să fie evaluată la mai puţin de 5,75 lei.

Moneda noastră naţională a pierdut teren doar în raport cu moneda unică euro, dar vorbim despre o pierdere minoră, ceea ce înseamnă că moneda unică euro continuă să fie evaluată la circa 4,93 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu aproape un leu, gramul de aur fiind evaluat luni, 31 iulie 2023, la aproximativ 281,3 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 31 iulie 2023. Leul românesc a câştigat peste 2 bani în raport cu dolarul american şi francul elveţian