Antena Meniu Search
x

Curs BNR 10 mai 2023. Leul românesc încasează lovitură după lovitură

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 10 mai 2023, iar cifrele arată că săptămâna dezastruoasă a leului românesc continuă.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 13:18

Leul românesc are o săptămână dezastruoasă, în raport cu principalele monede străine
Leul românesc are o săptămână dezastruoasă, în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc are o săptămână dezastruoasă, în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu principalele valute precum moneda unică euro, dolarul american, lira sterlină sau francul elveţian, dar a fost surclasat inclusiv de realul brazilian, leva bulgărească, dolarul neo-zeelandez sau dolarul australian.

Leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu francul elveţian, peste un ban şi jumătate în raport cu lira sterlină, peste un ban în raport cu dolarul american, doar pierderea avută în raport cu moneda unică euro fiind mai degrabă nesemnificativă.

Asta înseamnă că lira sterlină a depăşit pragul de 5,67 lei, francul elveţian a depăşit pragul de 5,04 lei, dolarul american se apropie vertiginos de pragul de 4,5 lei, iar moneda unică euro a fost evaluată la 4,9221 lei.

Leul românesc a câştigat teren miercuri faţă de numai trei monede străine, respectiv randul sud-african, coroana cehă şi coroana suedeză, dar câştigurile sunt insignifiante.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu un leu faţă de ziua precedentă, iar asta înseamnă că este evaluat la peste 293 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 10 mai 2023. Leul românesc încasează lovitură după lovitură