Antena Meniu Search
x

Curs BNR 11 mai 2023. Leul românesc nu se regăseşte şi îşi continuă săptămâna de coşmar

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 11 mai 2023, iar cifrele arată că săptămâna dezastruoasă a leului românesc continuă.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 13:21

Leul românesc are o săptămână de coşmar
Leul românesc are o săptămână de coşmar - Profimedia
  • Leul românesc are o săptămână de coşmar.

Cifrele afişate în cursul zilei de joi arată că leul românesc a continuat să piardă teren masiv în raport cu cele mai multe monede străine, recordul fiind atins de creşterea înregistrată de dolarul american, acesta câştigând aproape doi bani, într-o singură zi.

Asta înseamnă că dolarul american a ajuns să fie evaluat la peste 4,51 lei, după ce, pe 3 mai, de exemplu, era evaluat undeva la 4,46 lei.

Moneda unică euro, lira sterlină şi francul elveţian şi-au îmbunătăţit şi ele poziţia în raport cu leul românesc. Moneda unică euro este evaluată joi, 11 mai 2023, la aproape 4,93 lei, lira sterlină este evaluată la aproape 5,68 lei, iar francul elveţian este evaluat la peste 5,04 lei.

Continuă să crească şi preţul pentru un gram de aur, acesta fiind evaluat joi, 11 mai 2023, la peste 294 de lei, cu aproape un leu mai mult faţă de ziua precedentă.

Leul românesc a câştigat teren, joi, doar în raport cu randul sud-african şi cu coroana cehă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 11 mai 2023. Leul românesc nu se regăseşte şi îşi continuă săptămâna de coşmar