Antena Meniu Search
x

Curs BNR 18 august 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu principalele monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 18 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a încheiat săptămâna în genunchi, în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 13:18

Leul românesc a avut o săptămână de coşmar, în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a avut o săptămână de coşmar, în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a avut o săptămână de coşmar, în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut aproape jumătate de ban în raport cu francul elveţian, a pierdut în jur de un ban în raport cu moneda unică euro şi cu dolarul american şi a pierdut aproape un ban şi jumătate în raport cu lira sterlină.

Asta înseamnă că lira sterlină a ajuns să fie evaluată la aproape 5,79 lei, cel mai ridicat nivel din 12 iulie 2023 încoace, iar moneda unică euro a depăşit pragul de 4,94 lei, fiind la cel mai ridicat nivel din ultima săptămână.

De asemenea, dolarul american se apropie de 4,55 lei, fiind la cel mai ridicat nivel din 7 iulie 2023 încoace, în timp ce francul elveţian se apropie de 5,17 lei, aflându-se la cel mai ridicat nivel înregistrat până acum în luna august.

Şi preţul pentru un gram de aur a crescut, însă doar cu aproximativ 14 bani. Chiar şi aşa, preţul pentru un gram de aur se apropie de 277 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 18 august 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu principalele monede străine