Antena Meniu Search
x

Curs BNR 19 octombrie 2023. Leul românesc câştigă aproape 3 bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 19 octombrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi excelentă în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 13:12

Leul românesc a prins o zi excelentă în raport cu lira sterlină
Leul românesc a prins o zi excelentă în raport cu lira sterlină - Profimedia
  • Leul românesc a prins o zi excelentă în raport cu lira sterlină.

Concret, leul românesc a câştigat aproape trei bani în raport cu lira sterlină, care a coborât undeva la puţin peste 5,7 lei, după ce miercuri, 18 octombrie 2023, era evaluată la aproape 5,74 lei.

A fost, din păcate, una dintre puţinele veşti bune ale zilei de joi pentru că leul românesc a pierdut aproape un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian şi cu dolarul american şi a pierdut teren şi în raport cu moneda unică europeană.

Asta înseamnă că francul elveţian se apropie de 5,25 lei, dolarul american se apropie de 4,72 lei, iar moneda unică euro continuă să fie evaluată la peste 4,97 lei.

Mai mult, preţul pentru un gram de aur a continuat să crească, de această dată cu aproape 1,7 lei. Iar asta înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la aproape 296 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 19 octombrie 2023. Leul românesc câştigă aproape 3 bani în raport cu lira sterlină