Antena Meniu Search
x

Curs BNR 18 octombrie 2023. Leul românesc a pierdut un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 18 octombrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi slabă în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 13:13

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu francul elveţian
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu francul elveţian - Profimedia
  • Leul românesc a prins o zi slabă în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut aproape un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian, a pierdut aproape un ban în raport cu lira sterlină şi, de asemenea, a pierdut teren şi în raport cu moneda unică euro, câştigând teren doar în raport cu dolarul american.

Asta înseamnă că francul elveţian a ajuns să fie cotat la 5,2346 lei, un nivel record, moneda unică euro a depăşit pragul de 4,97 lei, iar lira sterlină se apropie de 5,74 lei.

Pe de altă parte, dolarul american se află la limita pragului de 4,7 lei, după ce, la începutul lunii octombrie, ajunsese să fie evaluat la peste 4,74 lei.

Preţul pentru un gram de aur este, de ceva timp, în continuă creştere. De această dată, preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape trei lei, ceea ce înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la aproape 294 de lei. Asta după ce, pe 10 octombrie 2023, preţul pentru un gram de aur ajunsese la sub 280 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 18 octombrie 2023. Leul românesc a pierdut un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian