Antena Meniu Search
x

Curs BNR 2 august 2023. Leul românesc a câştigat aproape 2 bani şi jumătate în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 2 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi bună, câştigând chiar şi aproape doi bani şi jumătate în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 13:14

Leul românesc a prins o zi bună în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a prins o zi bună în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a prins o zi bună în raport cu principalele monede străine.

După ce marţi, 1 august 2023, leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu lira sterlină, miercuri, 2 august 2023, leul românesc nu numai că a recuperat pierderea respectivă, dar a câştigat teren în plus în raport cu lira sterlină, astfel că aceasta a ajuns să fie evaluată la puţin peste 5,74 lei.

De asemenea, leul românesc a avut o zi bună şi în raport cu francul elveţian. A câştigat aproape un ban şi jumătate, astfel că francul elveţian a coborât sub 5,13 lei.

Raportul de forţe s-a menţinut constant între leul românesc şi moneda unică euro şi între leul românesc şi dolarul american, astfel că moneda unică euro este evaluată miercuri, 2 august 2023, la 4,9339 lei, în timp ce dolarul american este evaluat la 4,4948 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu aproape 1,3 lei, ceea ce înseamnă că un gram de aur este evaluat la aproximativ 281,7 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 2 august 2023. Leul românesc a câştigat aproape 2 bani şi jumătate în raport cu lira sterlină