Antena Meniu Search
x

Curs BNR 3 iulie 2023. Leul românesc începe săptămâna în forţă, în raport cu principalele monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 3 iulie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a început săptămâna în forţă, în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 13:12

Leul românesc are un început bun de săptămână, în raport cu principalele monede străine
Leul românesc are un început bun de săptămână, în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc are un început bun de săptămână.

Vorbim despre o zi în care leul românesc a câştigat teren semnificativ în raport cu toate monedele străine importante, de la dolarul american şi lira sterlină până la moneda unică euro şi francul elveţian.

Concret, leul românesc a câştigat peste un ban în raport cu moneda unică euro, aproape doi bani în raport cu lira sterlină, peste doi bani în raport cu francul elveţian şi chiar peste doi bani şi jumătate în raport cu dolarul american.

În aceste condiţii, luni, 3 iulie 2023, moneda unică euro este evaluată la puţin peste 4,95 lei, dolarul american a coborât sub 4,55 lei, francul elveţian este evaluat la puţin peste 5,05 lei, iar lira sterlină este evaluată la puţin peste 5,76 lei.

Şi preţul pentru un gram de aur a scăzut, dar doar cu circa 28 de bani, ceea ce înseamnă că un gram de aur costă luni, 3 iulie 2023, puţin sub 280 de lei.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 3 iulie 2023. Leul românesc începe săptămâna în forţă, în raport cu principalele monede străine